Huis en tuinTips

Verhuizen? Hier moet je aan denken!

Eindelijk is het bijna zover: nog heel even en je krijgt de sleutel van jouw nieuwe paleisje. Wekenlang heb je naar dit moment toegeleefd en nu is het bijna zover en beginnen de zenuwen toch wel te komen. Hoe ga je dit aanpakken? Zijn er dingen die je echt niet mag vergeten? Zal alles straks wel soepeltjes verlopen? Wat als er dingen mislopen, heb je dan een back-up plan? Duizelt je hoofd nu al van al deze vragen? Geen paniek! In dit artikel zetten we alle essentials op een rijtje. Deze dingen mag jij zeker niet vergeten.

verhuisdozen

Huur (tijdelijk) een opslag

Zeker als het een tijd duurt voordat je je nieuwe woning kunt betrekken, kan het soms verstandig zijn om tijdelijk een opslag te huren. Het huren van een opslag is ontzettend eenvoudig en kan je uit de brand helpen als je tijdelijk opvang nodig hebt voor je spullen. Bovendien weet je met een opslagunit zeker dat je spullen veilig staan en dat de omstandigheden goed zijn. Zo blijven al jouw meubels, accessoires en herinneringen mooi, totdat je deze naar jouw nieuwe woning kan verhuizen. Dat scheelt je een hoop kopzorgen.

Verhuis je naar een kleinere woning? Dan kan ruimtegebrek zeker een grote rol spelen. Daarom kan het soms verstandig zijn om de opslagunit aan te houden. Zo beschik je altijd over ruimte om je spullen te stallen. Heel fijn als je de meeste dingen gewoon niet wilt of kunt wegdoen.

Denk na over een plan B

Natuurlijk wil je dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Maar zeker als je ook wilt gaan verbouwen, moet je er rekening mee houden dat er wel eens iets anders verloopt dan je gepland had. Denk daarom altijd na over een plan B en blijf realistisch. Niet alles hoeft perfect te zijn, als het er maar zo dicht bij in de buurt komt. Een plan B kan je helpen om alles in perspectief te laten zien. Zo ben je voorbereid op alle mogelijke scenario’s en sta je niet direct met de handen in het haar.

Zeg abonnementen op

Denk er tevens aan dat je de abonnementen van je huidige woning op moet zeggen. Je wilt immers niet voor dubbele lasten komen te staan. Zeg de abonnementen vroegtijdig op, zodat je zeker weet dat alles geregeld is.

Denk er tevens aan om alvast een energiecontract af te sluiten voor je nieuwe adres. Deze kunnen ze in laten gaan vanaf het moment dat je de woning betrekt. Hierbij is het niet noodzakelijk dat je al de sleutel in handen hebt. Het is enkel belangrijk om bij binnenkomst direct de meterstanden aan de nieuwe energieleverancier door te geven. Zo zal de jaarrekening uiteindelijk een stuk accurater zijn.

Schakel hulptroepen in

Een verhuizing is veel werk. Zelfs als je een woning betrekt die zo goed als af is. Schakel daarom zoveel mogelijk hulptroepen uit je omgeving in. Bedenk wel dat het ook niet de bedoeling is dat je elkaar voor de voeten loopt. Daarom is het verstandig om eerst te bedenken hoeveel man je overal voor nodig hebt. Zo loop je elkaar niet voor de voeten en zal de verhuizing een stuk soepeler verlopen.

Verhuizen? Hier moet je aan denken!

Geef een reactie