Mens&gezondheidVerslaving

Wanneer je denkt verslaafd te zijn

Wanneer je denkt verslaafd te zijn

Wanneer spreek je van een verslaving? Wanneer is het verstandig om daar iets aan te doen en wat kun je zelf dan doen? Als je denkt dat je een verslaving hebt is het eerste dat je kunt doen, contact zoeken met iemand die je kan helpen. Met hulp kun je heel goed van je verslaving afkomen. De meeste mensen die verslaafd zijn denken wel alleen van hun verslaving af te kunnen komen. Toch is het verstandiger om direct de juiste hulp in te schakelen, zeker als je al langer afhankelijk bent van iets waar je niet afhankelijk van wilt zijn. Dan hebben we het in de meeste gevallen over drugs, drank of medicijnen. 

Afkicken van drugs

Wanneer je toegeeft afhankelijk te zijn van bepaalde middelen dan ben je al een heel eind. Dan zie je in dat je een probleem hebt en kun je hulp inschakelen. Afkicken drugs is dan ook jouw doel, maar daar komt wel het één en ander bij kijken. Zowel psychisch als lichamelijk zal er veel veranderen als je gaat afkicken van drugs. Het is dan ook belangrijk om dit niet ineens en al helemaal niet in je eentje te gaan doen. Daarom kun je bij Fundamentum onder medische begeleiding starten met het uitvoeren van een korte detox behandeling waarbij wordt gezorgd dat je hele lichaam wordt ontgift. Je lichaam wordt daarbij ontdaan van alle gifstoffen die je binnen hebt gekregen. Je lichaam gaat de strijd aan met alle aanwezige giftige stoffen en dat betekent dat je wel wat hulp kunt gebruiken. 

Eerst je lichaam ontgiften en daarna geestelijk afkicken

Een detox behandeling, het ontgiften van je lichaam, duurt minimaal tien dagen en hierbij sta je 24 uur onder toezicht van deskundige artsen en verpleegsters die je bijstaan in jouw strijd tegen het gif in je lichaam. Je kunt bij het ontgiften last krijgen van afkickverschijnselen waaronder:

  • Hartkloppingen
  • Trillen
  • Spierpijn
  • Verwardheid met hallucinaties
  • Darmkrampen en diarree
  • Zweten
  • Hoofdpijn

Alle hulp is dan welkom. Pas als je lichaam helemaal schoon is, kun je ook geestelijk proberen af te kicken van drugs. 

Wat gebeurt er na de detox behandeling

Als je de detox behandeling helemaal hebt gevolgd, kun je direct beginnen met een vervolgbehandeling. Deze is erop gericht om je te helpen ook geestelijk af te kicken van de drugs. Fundamentum vind je door heel Nederland, de detox klinieken vind je onder anderen in Margraten, Nijmegen, Tilburg, Den Bosch, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Je kunt altijd, 24 uur per dag, contact opnemen met één van onze klinieken.

Geef een reactie