Tips

Tips voor het plannen van het perfecte verkleedfeestje

Tips voor het plannen van het perfecte verkleedfeestje

Als je kinderen van plezier houden, zijn ze waarschijnlijk dol op verkleedpartijtjes. Er is iets met het verkleden in kostuums en doen alsof je iemand anders bent dat hun verbeelding verovert. Als ouder vraag je je misschien af hoe je de perfecte verkleedpartij voor je kleintjes kunt plannen. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen. Lees snel dit blogartikel verder.

1. Kies een thema

Een van de eerste dingen die je moet doen bij het plannen van een verkleedpartij is een thema kiezen. Dit zal je helpen om de kostuumopties te beperken en geeft je ook een uitgangspunt voor het versieren. Enkele populaire thema’s voor verkleedpartijen zijn prinsessen, superhelden, dieren en sprookjesfiguren. Op zoek naar een goede verkleed set? Neem eens een kijkje bij top1toys.nl.

2. Maak een gastenlijst

Als je eenmaal een thema hebt gekozen, is het tijd om een gastenlijst te maken. Zo kun je bepalen hoeveel mensen je moet ontvangen en hoeveel eten en drinken je moet inkopen. Voor jongere kinderen is het meestal het beste om de gastenlijst kort te houden, zodat ze niet overweldigd worden. Voor oudere kinderen kun je zoveel gasten uitnodigen als je wilt, al is het wel handig om een limiet te stellen om de kosten wat te drukken

3. Uitnodigingen versturen

Als je eenmaal je gastenlijst klaar hebt, is het tijd om uitnodigingen te versturen. Je kunt je eigen uitnodigingen maken of ze online of bij je plaatselijke feestwinkel kopen. Zorg ervoor dat je alle belangrijke informatie vermeldt, zoals de datum, tijd, locatie en thema voor het feest 

Voor verkleedpartijen raden we zelfgemaakte uitnodigingen te versturen, zodat je gasten meteen in de stemming kunnen komen! 

4. Plan wat activiteiten 

Geen feest is compleet zonder leuke activiteiten! Voor verkleedpartijen kun je bijvoorbeeld een danswedstrijd houden, hints spelen, een modeshow houden of zelfs op schattenjacht gaan! 

5. Organiseer leuke spelletjes 

Naast de activiteiten moet je ook spelletjes voor je gasten organiseren. Spelletjes zijn altijd een hit bij kinderen (en volwassenen!) van alle leeftijden en kunnen echt helpen om iedereen bij de festiviteiten te betrekken. Populaire spelletjes voor verkleedpartijen zijn stoelendans, ezeltje prik, koekhappen, en nog veel meer!       

6. Vergeet het eten niet!           

Geen feest is compleet zonder lekkere snacks! Houd bij het plannen van je menu rekening met eventuele allergieën of dieetbeperkingen van je gasten. Je moet er ook voor zorgen dat je genoeg eten hebt voor iedereen die het feest bijwoont. Voor drankjes raad ik aan het bij water of pakjes sap te houden, zodat niemand te suikerrijk wordt!

Geef een reactie