Huis en tuinTips

Wat hang je voor je draai-kiepraam?

Wat hang je voor je draai-kiepraam

Je betrekt een nieuw huis en begint enthousiast plannen te maken voor het interieur. Je kiest een vloer, geeft de muren kleur, bestelt nieuwe meubels en tot slot zoek je echte sfeermakers voor je ramen. Geen vuiltje aan de lucht, toch? Zelfs als je ramen hebt tot aan de grond of met afwijkende maten kan je geschikte raamdecoratie vinden. Maar wat hang je voor je draai-kiep ramen?

Een draai-kiepraam is een type raam dat zowel kan draaien als kiepen. Dit geeft je de mogelijkheid om het raam op verschillende manieren te openen, afhankelijk van je behoeften op dat moment. Het raam kan volledig worden geopend als een normaal draairaam voor maximale ventilatie, of het kan worden gekanteld voor een subtiele luchtstroom. Dit type raam is populair in veel moderne woningen en gebouwen vanwege de flexibiliteit en functionaliteit die het biedt. Heel mooi allemaal, maar wat hang je voor deze draai-kiepramen?

Raamdecoratie draai-kiepramen

Bij het kiezen van raamdecoratie voor deze ramen is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke eigenschappen van deze ramen. De decoratie moet namelijk niet alleen mooi te zijn, maar ook praktisch en veilig. Afhankelijk van jouw voorkeuren en smaak, kies je voor bijvoorbeeld plisségordijnen, rol- of vouwgordijnen. Alle soorten bieden de volgende voordelen:

·       Privacy: dit is vooral belangrijk als jouw draai-kiepraam zich op ooghoogte bevindt van voorbijgangers op straat. Met raamdecoratie beperk je de inkijk in jouw woning, terwijl je nog steeds het natuurlijke licht binnenlaat.

·       Sfeermaker; je weet pas wat raamdecoratie voor de sfeer doet wanneer er niets voor je raam hangt!

·       Temperatuurregeling: bij warm weer kan zonlicht door de ramen de temperatuur in huis aanzienlijk verhogen. Terwijl je in de winter warmte kan verliezen. Met raamdecoratie bepaal je de hoeveelheid zonlicht en warmte die binnenkomt, wat energie bespaart en de stookkosten verlaagt.

Er zijn dus verschillende soorten raamdecoratie die geschikt zijn, elk met hun eigen eigenschappen. De vraag is; waar word jij blij van?

Plisségordijnen zijn gemaakt van geplooide stof en zijn ontworpen om in verschillende posities te worden geplaatst, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten ramen, waaronder draai-kiepramen. Door hun ontwerp en installatie bieden plisségordijnen een aantal extra voordelen, zoals het toevoegen van stijl en elegantie aan de kamer.

Wat ook prima kan zijn rolgordijnen. Ontworpen om eenvoudig op te rollen en neer te laten, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn bij dit type raam. Een extra voordeel is de gestroomlijnde en moderne uitstraling.

Vouwgordijnen zijn gemaakt van zacht materiaal en vouwen op in banen stof wanneer ze omhoog worden getrokken, waardoor ze een strakke en moderne uitstraling aan de kamer geven.

Wat je ook kiest, de keuze in materiaal, kleur en dessins is enorm. Er zit altijd iets bij voor elke smaak of iedere woonstijl.

Perfect op maat gemaakt

Op maat gemaakte raamdecoratie biedt de allerbeste oplossing voor draai-kiepramen. Deze ramen wijken af van de standaard maten. Het hebben van raamdecoratie die speciaal voor jouw ramen is gemaakt, zorgt voor een perfecte pasvorm en een naadloze aansluiting.

Ben je op zoek naar de perfect passende oplossing voor jouw draai-kiepramen? Ga langs bij woonwinkel Nunspeet! Hier vind je advies, inspiratie en de mooiste oplossingen voor al je ramen. Eigen vakmensen meten en monteren bij jouw thuis. Waar wacht je nog op?

Geef een reactie