zakelijk

De beste kleurencombinaties in jouw kantoor

De beste kleurencombinaties in jouw kantoor

Een mooie werkplek zorgt voor een een beter resultaat. Maar wat zijn dan de beste kleurencombinaties in jouw kantoor? Het kiezen van kleuren is niet altijd makkelijk; trends veranderen, overal staat een kleur anders en smaken verschillen. Om een beetje hulp te bieden, staat in deze blog welke kleuren je juist wel of niet kan combineren. 

Kleurencirkel

Door de kleurencirkel kunnen we overzicht krijgen en kleuren ordenen. Daarnaast wordt de kleurencirkel gebruikt om oriëntatie te krijgen. Hoe verder de kleuren uit elkaar liggen op de cirkel, hoe meer contrast ze geven ten opzichte van elkaar. De kleurencirkel bestaat vanuit het midden uit de drie primaire kleuren: geel, rood en blauw. De secundaire kleuren die hieruit volgen zijn: oranje, groen en paars. Wanneer je een primairekleur met een secundairekleur mengt, onstaat er de teritairekleur. Een voorbeeld hiervan is turquoise; dit onstaat bij het mengen van groen en blauw. Als laatste zijn er nog complementaire kleuren te zien in de kleurencirkel. Dit zijn kleuren die tegenover elkaar liggen, op basis van warm en koud. 

Combinaties maken

Twee complementaire kleuren zorgen samen voor contrastcombinaties. Dit zorgt voor een levendig interieur dat kracht uit straalt. De bekendste kleuren combinaties zijn geel-blauw, paars-oranje of zwart-wit. 

Wanneer je twee kleuren die naast elkaar liggen combineert, krijg je harmonieuze combinaties. Om harmonieuze combinaties tot hun recht te laten komen, kun je ze het best combineren met naturel kleuren zoals grijs of wit. Een bekende harmonieuze kleurencombinatie is bijvoorbeeld groen-geel. 

Als laatste heb je nog Ton-Sur-Ton tinten, oftewel; toon op toon kleuren. Met deze combinatie heb je een vaste basiskleur en maakt de hoeveelheid wit het verschil tussen de kleuren. Deze combinatie is te zien op kleurstalen en is ideaal om subtiele nuances te leggen op interieur. 

Zoeken op kleur

Om het beste interieur te vinden op kleur, is het handig om gebruik te maken van filters. Op veel websites kun je jouw zoekopdracht filteren. Zo heeft Kato filters voor prijzen, merken en dus ook kleuren. Op deze manier kan je gemakkelijk jouw gewenste kleur shoppen. Ga jij voor de witte vergaderstoel, of past de blauwe toch beter bij jouw interieur?

Geef een reactie