zakelijk

Voordelen van green belt training

Voordelen van green belt training

Wil je alles uit jouw organisatie halen? En heb je het idee dat veel processen makkelijker en slimmer uitgevoerd kunnen worden? Dan is een green belt training exact wat je nodig hebt. Tijdens de green belt training word je in enkele dagen klaargestoomd om de processen binnen jouw organisatie drastisch te verbeteren. Je leert de pijnpunten te herkennen en deze ook effectief op te lossen. Het behalen van je green belt biedt ongelooflijk veel voordelen. 

Je leert de opgedane kennis direct in de praktijk uit te voeren 


Het fijne van de green belt training is dat theorie en praktijk slim met elkaar worden afgewisseld. Je verdiept je dus niet alleen in de theorie, maar leert deze ook direct toe te passen middels simulatie games. Tijdens de training worden verschillende relevante voorbeelden aangeleverd en leer je deze binnen de simulaties te verbeteren. Na het behalen van je certificaat, ben je ook in staat om deze opgedane kennis binnen jouw eigen organisatie te gebruiken. 


Het certificaat bestaat uit twee delen die apart van elkaar getoetst worden. In het eerste deel leer je de pijnpunten te herkennen, de problemen te analyseren en een eigen diagnose te stellen. In het tweede deel wordt er gefocust op het oplossen van deze problemen en het optimaliseren van de processen.

De training wordt afgerond met een certificaat. Hierbij wordt niet alleen gekeken of je de kennis in theorie beheerst, maar ook of je deze in de praktijk kunt uitvoeren. 

Houd tijd over voor het maken van andere veranderingen 

Als processen binnen de organisatie minder soepel verlopen, dan zorgt dit er ook voor dat er veel tijd verspilt wordt. Tijd die je ook op een andere manier zou kunnen gebruiken. Door te investeren in een green belt training, zorg je ervoor dat je in staat bent om verspillingen te elimineren en hou je dus tijd over voor andere verbeteringen. Met behulp van de trainingen van Lean People zal jij de spil binnen het bedrijf worden. Degene die problemen niet alleen weet bloot te leggen, maar ook in staat is om deze op te lossen. Het investeren van tijd in de training, levert je dus uiteindelijk alleen maar meer tijd op voor het optimaliseren van je bedrijf. 

Positief effect op collega’s 

Het doel van de green belt training is om slimmer te werken en verspillingen te elimineren binnen de organisatie. Dit zorgt er dus ook voor dat er minder energie wordt verspild aan dingen die minder leuk zijn of eigenlijk onnodig kunnen zijn. Daardoor blijft er meer energie over voor belangrijke taken die echt zinvol zijn en waar zowel jij als je collega’s veel plezier uit kunnen halen. Hierdoor zal het werkplezier op de werkvloer toenemen. 

De kennis is overal toepasbaar 

Het mooie van de kennis die je opdoet tijdens de training is dat deze in vrijwel elk vakgebied is te gebruiken. Het maakt dus niet uit bij welke organisatie je werkzaam bent. Dit is kennis waar je jaren plezier van hebt. 

Geef een reactie