Huis en tuinLifestyle

Een goede maar goedkope lamp? Koop een Led highbay!

Een goede maar goedkope lamp? Koop een Led highbay!

Wanneer je graag geld wil besparen op energiekosten, maar toch wil genieten van veel licht, is ledverlichting de beste optie. Er zijn verschillende soorten ledverlichting op de markt. Toch is er één soort ledlamp die heel veel licht produceert, maar erg weinig energie verbruikt. Dit is de led highbay. Lees verder om alles over deze lamp te weten te komen!

Led highbay

Een highbay ledlamp staat ook wel wekend als een ufo-lamp. Hij lijkt namelijk erg op een ufo qua vorm en geeft veel en sterk licht. Een led highbay gebruikt 130 lumen per watt, en hij gebruikt heel weinig energie. Veel voor weinig dus!

Grote ruimtes

Een led highbay wordt vooral veel in grote ruimtes met een hoog plafond gebruikt. Dit is omdat ze heel veel licht uitstralen, te veel licht voor in een normale woonkamer. Het licht verspreidt zich goed over de hele ruimte waardoor alles goed verlicht is. Deze lampen zie je bijvoorbeeld vaak in grote, hoge ruimtes zoals sporthallen, bedrijfshallen of magazijnen. Ze komen dus niet zo veel voor in kleine ruimtes als een slaapkamer of keuken.

Eigenschappen

Doordat led highbay lampen goed beschermd zijn met een speciale beschermlaag, kunnen ze goed regen en wind en kan je ze prima op vochtige plekken ophangen. Ook buiten zullen ze het prima overleven. Daarnaast zijn highbay ledlampen meestal dimbaar. Perfect voor wanneer er veel licht nodig is, maar wanneer er genoeg daglicht aanwezig is zullen ze je niet verblinden. Ook bespaart dit heel veel energie doordat je niet onnodig veel licht gebruikt!

Verschillende kleuren

Highbay ledlampen zijn er in twee kleuren, namelijk helderwit en koud wit. Deze kleuren hebben allebei hun eigen voordelen. Zo heeft helderwit licht een bepaald effect op mensen, waardoor ze alerter blijven. Dit wordt dus vaak gebruikt in ruimtes waar mensen aan het werk zijn, zoals kantoren. Koud wit licht zorgt ervoor dat er veel zichtbaar is, zelfs de kleinste details. Dit is vooral handig in ruimtes zoals garages.

Led highbays zijn dus de perfecte ledlampen voor grote, hoge ruimtes. Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor ledverlichting!

Geef een reactie