Lifestyle

Kies jij voor een topmatras op jouw bed?

Kies jij voor een topmatras op jouw bed?

Een comfortabele nachtrust is voor iedereen belangrijk. Een comfortabele bed kan zeker een bijdrage leveren aan jouw nachtrust. Als je heerlijk ligt, zul je sneller in slaap vallen en kunnen lichamelijke klachten voorkomen worden. Een topmatras is de laatste tijd enorm populair. Levert een topmatras ook daadwerkelijk toegevoegde waarde aan het comfort? Daar zijn de meningen nog over verdeeld. Wij vertellen jou graag meer over de topmatras voor jouw bed. Lees snel verder en ontdek of jij op een topmatras wilt slapen.

Twee soorten topmatrassen

Er zijn twee soorten topmatrassen verkrijgbaar. Bij de eerste mogelijkheid is de topper een onderdeel van een boxspring of zit het vast aan de set van jouw matras. De prijs van de topper zit vaak dubbel en dwars verwerkt in de verkoopprijs. Bij een set zorgt het dikke matras vaak voor de ondersteuning tijdens het liggen. Het comfort van het matras is terug te vinden in de topper. Daarnaast is optie twee: de losse verkoop van toppers. Een topper is niet alleen als set verkrijgbaar, maar ook los. Hiermee kan jij eenvoudig de topmatras van jouw set vervangen. Daarnaast kan je de topper ook bovenop de matras leggen. Vele denken dat hiermee het comfort wordt verhoogd, maar het tegendeel is waar. Als een matras wordt geleverd zonder topper, dan zit er vaak al een comfort gedeelte verwerkt in de matras. 

Voordelen van een losse topper 

Ben jij tevreden over de ondersteuning van jouw huidige matras, maar voelt hij hard aan? Dan kan een topper de oplossing voor jou bieden. De topper kan in dit geval zorgen voor een zachtere ondergrond tijdens het slapen. Door middel van de topper, ontlast jij de matras waar je normaal op slaapt, hierdoor wordt de levensduur van de matras verhoogt. Het is wellicht een investering, maar het verdient zichzelf ook zeker terug. In een tweepersoonsbed liggen vaak twee aparte matrassen. Een compleet tweepersoonsmatras kan vaak niet naar de slaapkamer worden verplaatst. Je moet een deur van de woning door en daarnaast ook vaak nog een trappengat. Een tweepersoonsmatras levert daardoor vaak problemen op. Door middel van een tweepersoonsmatras topper kan je dit probleem oplossen. De toppers zijn erg dun en flexibel, daardoor kunnen ze gemakkelijk naar de plaats van bestemming worden getild. 

Nadelen van een losse topper 

Een koudschuim topper is in verhouding redelijk prijzig. Bedenk vooraf goed wat je gaat kopen: een topmatras of een compleet nieuw matras. Vele denken dat je door middel van een topmatras het effect van een doorgezakte matras kunt oplossen. Dit is helaas niet waar. Als de matras is door gezakt, dan is het tijd om de gehele matras te gaan vervangen. Daarnaast kan een losse topper zorgen voor verschuiving. Als jij veel beweegt in bed, dan zal de topper mee gaan schuiven. Aangezien de topper en de matras niet aan elkaar verbonden zijn, schuift de topper over de matras heen. Dit is niet prettig. Als jij rustig slaapt, zul je hier geen last van ervaren.

Geef een reactie