Auto&vervoerLifestylemannenTipsvrouwen

Off the beaten track in Nederland

vakantie in Nederland

Geen tijd of geld voor een verre vakantie, maar zin om er even tussenuit te zijn? Ga dan eens op vakantie in eigen land! Ja, we geloven heus dat je de Euromast en het Rijksmuseum al gezien hebt, maar Nederland heeft zoveel meer te bieden dan haar platgelopen grootsteden.

Valkenburg

In deze kleine stad kan je je de hele dag verliezen in een dwaaltocht over kleine bruggetjes die nog kleinere grachten verbinden. Bezoek de ruïne van Kasteel Valkenburg, een van de weinige hoogteburchten van Nederland die nog steeds statig boven het landschap uitrijzen, of beklim de Wilhelminatoren voor een magistraal uitzicht over het omliggende heuvellandschap. Wandel door de grillige gangen van de Fluweelengrot, waar wandschilderingen je meenemen door een donkere geschiedenis. ’s Avonds laat je je verwennen in Thermae 2000 of begeef je je naar de bruisende de Grotestraat, waar je bijkomt van de dag achter een stevige maaltijd.

Wilhelminatoren valkenburg

Gouda

Wanneer je op donderdagmiddag over de wereldberoemde Goudse kaasmarkt loopt, ruik, zie en proef je niets anders dan het gele goud waar geen Nederlander zonder kan. Maar ook zonder de kaasmarkt steelt het kleine, door grachten omringde centrum van Gouda eenieders hart. Bezoek de gotische Sint-Janskerk met originele ramen uit de zestiende eeuw, drink een koffie op het binnenplein met uitzicht op de 17e-eeuwse poort en wandel langs De Vier Gekroonden – een van de mooiste huizen van de stad met afbeeldingen van martelaren uit de vierde eeuw op de gevel. Waar je kan parkeren in Gouda zie je hier.

Goudse kaasmarkt

Ede-Wageningen

Dit is de plaats waar menig natuurliefhebber zijn hart ophaalt. Wandel door de uitgestrekte Edese Heide, aan de rand van de Edese stuwwal, of de Ginkelse Heide, waar in 1944 geallieerde luchtlandingen plaatsvonden. In de zomer heb je grote kans een roofvogelshow of een jazzconcert bij te wonen in het openluchttheater. Als het pittoreske centrum, dat in de achtste eeuw werd gebouwd door de Saksen, geen geheimen meer voor je kent, zink je neer op een gezellig terrasje met een glas wijn in de hand. Meer informatie over parkeren in Ede-Wageningen vind je hier.

Ginkelse Heide ede

Arnhem

Deze groene stad in het oosten van het land is zoveel meer dan alleen een toegangspoort naar de Veluwe. De binnenstad van Arnhem ademt geschiedenis; wandel langs statige huizen van Indiëgangers en de laatste trolleybussen van Nederland. Of dwaal door geheime parkjes, een bijzonder station en 36 eeuwenoude kelders die onder de winkelstraten door lopen. Stap ten slotte in de panoramalift die je naar de top van de eeuwenoude Eusebiuskerk brengt,  vanwaar je de zon achter de stadsmuren ziet zakken terwijl Arnhem haar lichtjes aansteekt ter voorbereiding op de nacht. Kijk hier voor meer informatie over parkeren in Arnhem.

Eusebiuskerk arnhem

Den Haag

Jij dacht dat Den Haag een stad was voor ambassadeurs en politici? Think again! Dit is de stad van muziek en cultuur, van internationaal belang en lokaal genot. ’s Zomers is er elk weekend wel een festival en opent de Japanse tuin In Landgoed Clingendael zijn deuren. In de zomer spetter, surf en zwem je in de wateren van de Noordzee of bestorm je de Nederlandse duinen met de fiets of te paard. Loop in het voetspoor van de koning door de beroemde toegangspoort van het Binnenhof en picknick in de achtertuin van de koning bij Paleis Noordeinde. Kijk hier voor een parkeerplaats in Den Haag.

Clingendael den haag

Geef een reactie