PC&internetTechnologie

Dit zijn de voordelen van een Chromebook

Dit zijn de voordelen van een Chromebook

Is jouw oude laptop toe aan vervanging en ben je aan ‘t overwegen om een nieuwe laptop te kopen, maar weet je niet welke laptop het best bij jou past? Dan hebben wij daar jouw antwoord op! Wat dacht je namelijk van een nieuwe Chromebook? Wij vertellen jullie graag wat meer over deze geweldige laptop en waarom je een Chromebook zou moeten aanschaffen…

Wat is een Chromebook?

Ben je vergeten wat het verschil is tussen een normale laptop en een Chromebook? Geen probleem, wij begrijpen de verwarring heel goed! Laptops hebben in de loop der jaren allemaal verschillende benamingen gekregen… Zo zijn er Notebooks, Chromebooks, Ultrabooks en noem ‘t maar op. Een Chromebook is makkelijk gezegd een goedkopere variant van een MacBook of Windows laptop die een eigen besturingssysteem heeft, namelijk de Chrome OS. Op bestelaptop.nl kun je kijken welke laptop het best bij jou past en kom je meer te weten over de Chromebook.

Wanneer kun je het best een Chromebook aanschaffen?

Een Chromebook kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo kun je een Chromebook gebruiken voor tekstverwerking, het kijken naar je favoriete films of series en natuurlijk mee internetten. In de Google Play Store kun je verschillende soorten apps downloaden die je kunt gebruiken op je Chromebook. Let er dus wel op dat je alleen toegang hebt tot deze programma’s.

Online opslagruimte

Een groot voordeel van het hebben van een Chromebook is dat je hoogstwaarschijnlijk nooit je bestanden kwijt zal raken. Al je bestanden, documenten en foto’s sla je namelijk op in de cloud, in dit geval ook wel Google Drive genoemd. Doordat je voornamelijk online werkt, heb je weinig opslag nodig op je laptop waardoor je de Chromebook voor een fijne prijs kunt kopen. Je bestanden worden altijd opgeslagen en er wordt altijd een back up gemaakt. Zo hoef jij je geen zorgen te maken wanneer je per ongeluk je Google Docs bestand sluit.

Overal makkelijk bij je bestanden

Een ander voordeel van werken in een cloud, is dat je overal toegang hebt tot deze bestanden. Of je nu op je werk, op school of thuis bent: overal waar je internettoegang hebt, kun je inloggen met je account om zo bij je bestanden te komen. Zelfs wanneer je onderweg in de trein of bus zit, kun je makkelijk via je telefoon bij al je bestanden met je Google account.

Laptop voor een aantrekkelijke prijs

Daarnaast, zoals we net al zeiden, is een Chromebook een goedkopere variant van een MacBook of Windows laptop. Een Chromebook is dus goedkoper omdat er minder opslag op zit en het niet beschikt over een zware software omdat je toch alleen maar online werkt. Dus wanneer je een laptop voor dagelijks gebruik nodig hebt en het niet erg vindt om online te werken, is een Chromebook de beste laptop voor jou! Benieuwd waar je deze Chromebooks kunt kopen? Op Black Friday Dealz vinden jullie een aparte categorie met de beste laptop aanbiedingen.

Geef een reactie