TechnologieTipszakelijk

5 tips bij het vergelijken van telefoonabonnementen

5 tips bij het vergelijken van telefoonabonnementen

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent dat grote telefoonmerken binnenkort weer hun nieuwste toestellen lanceren. Dit betekent ook dat providers met interessante aanbiedingen komen om hun telefoonabonnementen te promoten. Vroeger was het heel normaal als je ieder jaar van provider overstapte. Tegenwoordig is dat wel anders. Zeker omdat steeds meer mensen voor een abonnement met mobiele telefoon kiezen, waardoor ze over minder keuzevrijheid beschikken. Daarnaast is het aanbod tegenwoordig zo groot, dat dit veel keuzestress op kan leveren. Waar moet je op letten als je een nieuw telefoonabonnement afsluiten? Hoe vind je goedkope telefoonabonnementen? In dit artikel helpen we jou alvast een beetje op weg met een aantal tips bij het vergelijken van telefoonabonnementen.

1.    Bepaal de functie van jouw smartphone

Waar gebruik je jouw smartphone meestal voor? Zit je telefoon bijna vastgegroeid aan jouw hand? Ben je de hele dag in de weer met social media, internetten, bellen en appen? Zit je geregeld de nieuwste series te streamen en ben je daardoor gebaat bij het allersnelste internet? Of ben je meer van het incidenteel bellen en worden de overige functies nooit echt gebruikt?

Iedereen gebruikt zijn of haar smartphone op een andere manier. Wanneer je veel belt, dan kan een abonnement met onbeperkt bellen van pas komen. Als je veel series streamt, ben je echter meer gebaat bij een abonnement met 4G (of misschien zelfs wel 5G in 2020) internet. Weet wat je nodig hebt, voordat je abonnementen gaat vergelijken. Zo krijg je een duidelijker beeld van de verschillende mogelijkheden.

2.    Contractduur

Ook is het belangrijk om over de contractduur van het abonnement na te denken. De meeste providers geven je de keuze tussen een contractduur van één of twee jaar. Sommige providers stunten met de mogelijkheid om het abonnement maandelijks op te zeggen, maar hier betaal je wel een meerprijs voor. Over het algemeen geldt: hoe langer de contractduur, hoe goedkoper de maandelijkse kosten zijn. Toch kan je hier niet klakkeloos vanuit gaan, want de kosten voor mobiel bellen en internetten veranderen jaarlijks. Onderzoek daarom goed of het niet alsnog voordeliger is om ieder jaar over te stappen.

3.    Kies nooit voor stilzwijgend verlengen

Wees niet zo onverstandig om voor stilzwijgend verlengen te kiezen. Wees er dus op tijd bij en bespreek met de provider van welke acties je gebruik kunt maken als je bij hun een nieuw abonnement afsluit. Wanneer je huidige abonnement stilzwijgend wordt verlengd, blijf je onder de huidige algemene voorwaarden vallen. Hierdoor ben je in de meeste gevallen juist duurder uit.

4.    Maak gebruik van online vergelijkingstools

De keuze uit smartphones, telefoonabonnementen en providers is ontzettend groot. Hierdoor kan het heel moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Vergelijk maar eens met een supermarkt die zowel A- als B-merken verkoopt. Pas als je alle prijzen en smaken op een rijtje hebt gezet, kan je een slimme keuze maken. Zo werkt het ook bij het vinden van het juiste telefoonabonnement. Natuurlijk is het heel veel werk om dit zelf te doen, maar gelukkig bestaan er verschillende online vergelijkingstools die jou hierbij kunnen helpen. Zo zie je in één overzicht wat voor jou de beste keuze is.

5.    Maak gebruik van leuke aanbiedingen

Wanneer grote merken hun nieuwste toestellen gelanceerd, is het een goed moment om naar een nieuw telefoonabonnement te kijken. Op dat moment zullen de providers met tijdelijke stuntprijzen komen om de oude toestellen te verkopen. Hierdoor ben je direct een stuk goedkoper uit.

Geef een reactie