Huis en tuinTips

Geniet van je tuin met een terrasoverkapping

Vrijstaande-terrasoverkapping-met-doek.v2

in de maand mei hebben we ongelooflijk veel mooie zomerse dagen gehad. De temperaturen zijn zelfs een aantal keer boven de 30° gestegen! Er zijn dan ook enorm veel Nederlanders geweest die tijdens deze schitterende dagen veel tijd in de buitenlucht door hebben gebracht. Bijvoorbeeld aan de zee, parkjes, terrassen en natuurlijk ook in de eigen tuin. Maar eerlijk is eerlijk, op de warme dagen kan het te warm zijn om comfortabel in je tuin te kunnen zitten. Maar hier is een oplossing voor, namelijk een terrasoverkapping.

Tuin

De voordelen van een terrasoverkapping

Het grootste voordeel van een overkapping in je tuin, is dat je een schaduwrijk terras creëert. Bovendien ben je beschermd tegen een plotselinge regenbui. Met eventuele zijwanden kun je ervoor zorgen dat je uit de wind zit. Ook kun je zonwering direct onder het dak van de constructie monteren, waardoor je op zonnige dagen geen last krijgt van hoge temperaturen.

Aandachtspunten bij het kopen van een terrasoverkapping

Een aantal jaren terug waren er nog niet zoveel Nederlanders die een overkapping in een tuin hadden staan. Het product wordt echter steeds populairder onder de Nederlandse bevolking waardoor er allerlei soorten modellen op de markt zijn gebracht. Van constructies die je tegen je woning aanbouwt, waardoor je een grotere woonkamer krijgt tot vrijstaande terrasoverkappingen die je op iedere willekeurige plek in je tuin kunt plaatsen. Er zijn echter wel een aantal belangrijke aandachtspunten die je bij de aanschaf in overweging moet nemen. We zullen de belangrijkste met je bespreken.

Het materiaal waarvan de overkapping is gemaakt

Een terrasoverkapping wordt meestal van aluminium gemaakt, maar er zijn ook modellen van hout verkrijgbaar. Een houten constructie kan een schitterende aanvulling zijn als je een landelijke woning hebt, echter sommige houtsoorten vragen om onderhoud en daarom is het goed om je daarvan bewust te zijn. Ben je iemand die een hekel heeft aan onderhoudsklusjes? Kies dan voor een constructie van aluminium.

De accessoires

Een terrasoverkapping wordt niet zo vaak in verband gebracht met accessoires. Toch is het belangrijk om van tevoren al te bedenken welke accessoires je op de terrasoverkapping zou willen aanbrengen. De reden hiervoor is dat je overkappingen hebt waarin je de accessoires op een mooie manier kunt wegwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afwatering en led verlichting die in de staanders kunnen worden weggewerkt. Dergelijke zaken kun je ook later aanschaffen, maar je kunt je voorstellen dat accessoires die je los toevoegt lang niet zo mooi kunnen worden weggewerkt als accessoires die bij de bouw van de overkapping worden geplaatst.

De kwaliteit van het gebruikte materiaal

Terrasoverkapping zijn er in allerlei soorten en maten, dus ook in prijsklassen. Echter, de gebruikte materialen verschillen nogal van kwaliteit. Zeker voor wat betreft aluminium zijn er grote verschillen tussen de diverse overkappingen. Het gevolg hiervan is dat met name bij de goedkopere producten de staanders op den duur kunnen gaan doorbuigen wat een lelijke aanblik oplevert. Wanneer je iemand bent die van kwaliteit houdt en niet op gedoe zitten wachten, is het daarom raadzaam om wat meer geld uit te geven voor een kwalitatief goede terrasoverkapping. Een voorbeeld van een merk dat zeer goede kwaliteit levert is het Duitse merk Weinor.

Neem de tijd om je te oriënteren

Omdat je waarschijnlijk zelden of nog nooit een terrasoverkapping hebt gekocht, is het raadzaam om uitgebreid de tijd nemen om je te oriënteren op de diverse mogelijkheden. Ook is het aan te raden om langs een aantal speciaalzaak te gaan, zodat je de overkappingen in het echt kunt zien en daardoor een beter beeld kunt krijgen bij wat je mooi vindt. Een voorbeeld hiervan is terrasoverkappingen specialist B&K Moordrecht.

Geef een reactie