Auto&vervoerTipszakelijk

Belastingdienst let steeds scherper op foutloze kilometerregistratie

Belastingdienst let steeds scherper op foutloze kilometerregistratie

Automatisch uw kilometers bijhouden wordt steeds belangrijker. Een kilometerregistratie moet volledig én foutloos zijn. Anders komt u in de problemen met de Belastingdienst. Handmatig bijhouden van kilometers is foutgevoelig. Gelukkig kunt u tegenwoordig als ondernemer een klein kastje in de auto laten plaatsen dat feilloos alle gegevens over de gereden kilometers registreert. Het foutloze km-overzicht draagt u in één keer over aan de Belastingdienst.

Waarom kilometerregistratie?

Wanneer u zakelijk rijdt en geen bijtelling betaalt, bent u verplicht bij te houden hoeveel kilometers u hebt gereden. Want u mag per kalenderjaar maximaal 500 kilometer privé rijden. En dat moet u kunnen aantonen door middel van een kilometerregistratie. De Belastingdienst kan op ieder moment, tot 7 jaar terug, uw kilometerregistratie opvragen. Kunt u die niet of niet compleet leveren? Dan riskeert u hoge boetes van de Belastingdienst.

Heeft u een wagenpark en meerdere werknemers die voor u autorijden? Dan kan het een hele administratie zijn om alle kilometers goed bij te houden. Als u niet afhankelijk wilt zijn van wat uw werknemers aan u doorgeven en u het gevoel heeft dat u niet volledig kunt vertrouwen op het handmatig verwerken van alle kilometers, is een automatisch kilometerregistratiesysteem onmisbaar.

Privé-kilometers eenmanszaak

Als u een eenmanszaak heeft of zzp’er bent en u rijdt een auto van de zaak, is een goede kilometerregistratie ook belangrijk. U hoeft namelijk geen dure bijtelling te betalen als u minder dan 500 kilometer per jaar privé-kilometers rijdt. U kunt dit handmatig bijhouden in een schriftje of in de notities op uw telefoon. Maar voor een echt goed sluitende km registratie is een automatisch gps- systeem voor de rittenregistratie een stuk handiger. Automatisch uw kilometers bijhouden scheelt u bovendien een hoop tijd.

Maakt u als ZZP’er kilometers en wilt u weten hoe kilometervergoeding voor ZZP’ers werkt? Ook dan is het interessant deze kilometers te registreren zodat u ze kunt doorbelasten aan uw onderneming.

Hoe werkt km-registratie?

Om uw kilometerregistratie goed door te geven, moet u van iedere rit het volgende bijhouden:

  • de datum,
  • het aantal kilometers op de teller aan het begin en het einde van de rit,
  • uw vertrek- en eindpunt,
  • aard van de rit (zakelijk of privé),
  • zakelijke omrijkilometers zoals een omleiding,
  • privé-omrijkilometers zoals omrijden voor een boodschap of de crèche.

Het gecertificeerde kilometerregistratiesysteem van TrackJack houdt dit allemaal automatisch bij. Er wordt een klein kastje met GPS in uw auto of auto’s geplaatst en iedere rit wordt automatisch bijgehouden, inclusief alle benodigde gegevens voor een sluitende kilometerregistratie.

kilometerregistratiesysteem

Online uw kilometers bijhouden

U krijgt een eigen online account waardoor u via de app of op uw computer alle kilometers die u of uw medewerkers hebben gereden makkelijk kunt inzien en bijhouden. Wanneer nodig downloadt u het bestand en stuurt u het door naar de Belastingdienst. Die heeft dan een kilometerregistratie die aan alle eisen voldoet waardoor u er geen zorgen van heeft.

Wilt u ook geen omkijken meer hebben naar al die gereden kilometers? Neem contact op met TrackJack voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Geef een reactie