Huis en tuinTips

Beste manieren om je huis te isoleren

huis isoleren

Het isoleren van je huis is goed voor veel doeleinden. Zo wordt je energierekening lager. En draag je daarmee gelijk je steentje bij aan een beter milieu. Veel huizen zijn niet geïsoleerd. Bijvoorbeeld doordat ze al enige tijd gelden gebouwd zijn. Het kan dus zo zijn dat je last hebt van een slecht geïsoleerd huis en hier wat aan wilt doen. Gelukkig zijn er veel opties die het overwegen waard zijn. Enkele effectieve manieren van isoleren nemen we in dit artikel met je door.

Manieren om je huis te isoleren

Je kunt je huis isoleren op veel verschillende manieren. Zo kun je spouwmuurisolatie plaatsen. Hierbij hoef je relatief weinig te investeren en profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een andere mogelijkheid is vloerisolatie. Hiermee voorkom je ongewenst vocht in je huis. En de aanlegtijd is slechts één dag. Daarnaast is dakisolatie een hele goede manier om meer warmte te behouden in je huis. Wanneer je jouw dak laat isoleren is het al snel mogelijk om honderden euro’s te besparen op jouw energierekening. Het is dan ook een populaire manier om een huis te isoleren.

dakisolatie

Muurisolatie

Muurisolatie is een vorm van isolatie die we in het bijzonder met je door willen nemen. Want je muur isoleren kan ervoor zorgen dat je 20% minder warmte laat verdwijnen. En dat zorgt natuurlijk voor een aanzienlijke besparing op de energierekening.

Muurisolatie

Er zijn verschillende manieren om je huis te isoleren. Zo kun je voor een spouwmuurisolatie kiezen. Hierdoor isoleer je de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur: de spouw. Deze vorm van isolatie wordt vooral toegepast bij huizen die voor 1990 zijn gebouwd, omdat deze nog niet voorzien zijn van dit soort isolatie. De voordelen van spouwmuurisolatie zijn bijvoorbeeld een warmer huis, door minder energie te gebruiken. Een terugverdientijd van 4 jaar en het laten verdwijnen van tocht, schimmels en vocht.

Daarnaast kun je ook de buitenmuur isoleren. Buitenmuurisolatie wordt gebruikt wanneer spouwmuurisolatie niet mogelijk is of wanneer de buitenmuur niet voldoende isoleert. Hierbij profiteer je niet alleen van betere isolatie. Maar ziet de buitenkant van je huis er een stuk verzorgder uit. Daarnaast isoleert een buitenmuur beter dan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie.

Ten slotte is binnenmuurisolatie een goede keuze. Dit wordt vanzelfsprekend gekozen wanneer de spouwmuur en buitenmuur niet geïsoleerd kan worden. Een voordeel van binnenmuurisolatie is dat je het ieder tijdstip van het jaar aan kunt leggen. Zo wordt het vaak gebruikt bij oude gebouwen waaraan de buitenkant niet aangepast mag worden. Echter is het een uitstekende vorm van isolatie bij ieder gebouw.

Ben je geïnteresseerd in het isoleren van je huis? Kies dan voor een vertrouwde aannemer om je werk uit te besteden. Let op recensies en ervaringen van personen die je kent. Neem vooraf aandachtig de website door om te kijken of ze voldoende informatie over hun werkzaamheden verschaffen. Het is altijd aan te raden om een gesprek aan te gaan voordat je een samenwerking met een aannemer. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent.

Geef een reactie