Auto&vervoerTips

5 tips voor je bromfiets theorie-examen

Scooter

Brommerrijden is voor veel jongeren een droom. Misschien heb je je bromfiets zelfs al klaar staan in de garage. Om hier ook op te mogen rijden moet je minimaal 16 jaar oud zijn en heb je het rijbewijs AM nodig. Het theorie-examen is onderdeel van het behalen van je rijbewijs. In deze blog vind je 5 tips voor het leren van je bromfiets theorie-examen.

1. Neem de tijd

Allereerst is het erg belangrijk om de tijd te nemen voor het oefenen en leren van de theorie. Hierdoor kun je het leren van de theorie verdelen over een langere periode. Je kunt beter iedere dag 1 uur leren, dan 4 uur achterelkaar op dezelfde dag. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen makkelijker feiten onthouden als deze worden gespreid dan wanneer deze binnen een korte tijd ‘gestampt’ moeten worden.

2. Schrijf een samenvatting

Tijdens het leren is het handig om een samenvatting te schrijven. In de samenvatting noteer je alle belangrijke stof. Dit is een actieve vorm van leren. Hiernaast is het een middel om te controleren of je de theorie goed kan verwoorden en snapt. Tijdens het maken van een samenvatting word je gedwongen om na te denken over de verbanden tussen de theorie en praktijk.

3. Maak oefenexamens

Heb je het idee dat je de theorie goed kent? Dan is het tijd om oefenexamens te maken. Zo kun je controleren of je de geleerde theorie ook daadwerkelijk beheerst. Online kun je verschillende oefenexamens voor je brommerfiets praktijk-examen vinden. Door meerdere oefenexamens te maken, krijg je veel oefenvragen die je wellicht ook op je officiële theorie-examen kunt verwachten.

4. Leer van je fouten

Vaak is het mogelijk om de fouten die je maakt tijdens het oefenexamen in te zien. Noteer per examen bij welke onderdelen je nog fouten maakt. Vervolgens weet je precies welke onderdelen je nog iets beter moet bestuderen. Door een nieuw oefenexamen te maken kun je testen of je de desbetreffende stof nu beter beheerst.

5. Vertrouw op jezelf

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer je bovenstaande tips hebt toegepast heb je jezelf goed voorbereid. Durf dan ook op jezelf te vertrouwen tijdens het bromfiets theorie-examen. Probeer zo min mogelijk te twijfelen, je eerste ingeving is meestal juist!

Vergeet de brommerverzekering niet

Staat je brommer al klaar in de garage? Dan moet je ook je brommer verzekeren. Een brommerverzekering is in Nederland verplicht. Hiermee ben je goed verzekerd bij diefstal en schade. Heb je nog geen verzekering op het oog? Kijk dan eens bij InShared. Bij deze online verzekeraar vind je betrouwbare verzekeringen voor een prikkie. Wanneer je kiest voor een Allrisk verzekering zijn ook de accessoires, waaronder je nieuwe helm, goed verzekerd!

Geef een reactie