Tipszakelijk

Een merkregistratie helpt jouw bedrijf verder

Als ondernemer ben je natuurlijk erg trots op het product, de dienst of het merk dat jij hebt opgezet. Er is veel tijd en moeite in gaan zitten en je wil dit dan ook graag naar buiten uitdragen. Helaas gebeurt het wel eens dat anderen proberen gebruik of misbruik te maken van hetgeen jij opgebouwd hebt. Dit kan zijn het misbruik maken van het merk, het namaken van jouw producten of een andere vorm van inbreuk maken op jouw ideeën. Gelukkig zijn hier goede oplossingen voor, je kunt namelijk je merk laten vastleggen, waardoor jij beter beschermd bent tegen andere partijen die hiervan willen profiteren. Dit heeft voor jou als ondernemer een aantal voordelen.

merkregistratie

In de hele Benelux beschermd

Wanneer je een merkregistratie aanvraagt, ben je in de hele Benelux beschermd tegen andere bedrijven die bijvoorbeeld een kopie van jouw merknaam willen gebruiken, of een variant die hier (te) veel op lijkt. Mocht je dusdanig internationaal te werk gaan, dan kun je er tegen een meerprijs ook voor kiezen om je merk in de hele EU of zelfs wereldwijd te registreren.

Uitgebreide bescherming

Je kunt er bij een merkregistratie voor kiezen om alleen je merknaam registeren en dus te beschermen, maar ook de bijkomende zaken als het woordmerk, het beeldmerk, één of meerdere logo’s en zelfs een eventuele slogan. Ben jij er van overtuigd dat je een zeer sterk merk hebt neergezet en ook de huisstijl helemaal op orde hebt, dan kun je er voor kiezen om het totale plaatje te registreren.

Geld verdienen met je merk

Wanneer je een merk vastlegt, ben jij de eigenaar van het merk en mag je dus zelf bepalen wat je er mee gaat doet. Dat betekent dat je er ook voor mag kiezen om het merk door middel van een licentie te verkopen of verhuren aan andere partijen. Een sterk merk heeft immers een bepaalde waarde, en met een registratie zorg je ervoor dat jij de enige partij bent die dat merk mag exploiteren.

Aan het registreren van een merk zitten kosten verbonden, maar het registreren geeft je wel enkele zekerheden die je goed kunt gebruiken. Heb je een goed en sterk merk? Ben er dan trots op en voorzichtig mee, en kijk bij partijen als Merkenspot eens naar de mogelijkheden van een merkregistratie.

Geef een reactie