SportTips

Helemaal van slag: is tennis het nieuwe voetbal?

tennis het nieuwe voetbal

Voetbal is al een erg lange tijd dé sport in Nederland. Iedereen denkt er verstand van te hebben, supporters komen van heinde en verre om hun club te supporten en je ziet het overal terug. Maar weet je wat de nummer twee is? Juist, tennis. Sinds een aantal jaar is de sport erg in opkomst en wie weet is dit de nieuwe nummer één in de toekomst?

‘bal’angrijke feiten

Eén ding is zeker: tennisballen zijn er in ieder geval genoeg. Jaarlijks worden namelijk ongeveer 360 miljoen van die gele rakkers gemaakt. Als iemand de tijd neemt om deze even achter elkaar te leggen dan komt dat neer op een kleine 23.400 kilometer. Om een beeld te schetsen, dat is twee keer van Nederland naar Dubai op en neer. Je vraagt je misschien af waarom er zoveel van worden gemaakt. Dit komt door wedstrijden zoals die tussen de Amerikaan John Isner en de Fransman Nicolas Mahut op Wimbledon in 2010. Zij speelden namelijk een wedstrijd die maarliefst 11 uur en 5 minuten duurden. Nou, daar zijn wel wat ballen voor nodig. In deze wedstrijd werden maar liefst 215 aces geslagen. Wat eigenlijk ook een gekke term is; ace. Het betekent dat degene die serveert de bal zo weet te slaan, dat hij of zij er direct een punt mee maakt zonder dat de tegenstander de bal kan raken.

tennissen vrouw

Grote merken in de tenniswereld

Het werd al even kort benoemd, maar tennis is in opkomst. Steeds meer mensen verkiezen een racket boven een voetbal. Mocht je zelf ook fanatiek aan de slag willen als tennisser, zorg dan wel voor de juiste uitrusting. Hier valt alles onder van kleding tot rackets. Online worden veel van de grootste merken te koop aangeboden. Bij tennisrackets is bijvoorbeeld Heads een hele belangrijke speler. Het merk bestaat al jaren en heeft alle kennis op het gebied van perfecte rackets voor ieder type tennisser. Deze rackets moeten natuurlijk ook goed opgeborgen worden. Hiervoor kun je het beste kijken naar merken als Wilson en Dunlop. Zij maken kwalitatief de beste tassen. Als laatste is kleding natuurlijk ook belangrijk, want zonder kleding is ook zo koud. Hier is erg veel keus in, denk aan Adidas, Nike, Lacoste en ga zo maar door. Al deze grote namen hebben mooie collecties tenniskleding, welke zeker niet zullen tegenvallen.

grote merken tenniswereld

 

Geef een reactie