Huis en tuinTips

Waarin kleine merken soms groot kunnen zijn.

duorolgordijn

Iedereen kent Kickstarter.. Hier zien noviteiten vaak het daglicht. Toch zijn er veel meer bedrijven met innovatie bezig.  Innoveren staat als bedrijf immers gelijk aan overleven. Moet je hiervoor een groot bedrijf zijn?  Nee, dat hoeft niet altijd. De beste ideeën kennen vaak veel eenvoud waardoor aanpassen of produceren niet gepaard gaat met hoge kosten. We zijn op internet op zoek gegaan en hebben er één bedrijf uitgelicht dat zich bezig houdt met raamdecoratie. Wonen is een trendy topic en ontwikkeling is er dus erg belangrijk. Wat doet het aan innovatie, en op welke vlakken?

Hewo Raamdecoratie uit Weert   

( Geregistreerd merk; Hewo)

Dit is een relatief klein bedrijf dat zich enkele bijzondere specialiteiten heeft toegeëigend. Ze zijn bijvoorbeeld de geestelijke ouder van het Top down Vouwgordijn en de Horizontale paneelgordijnen ook wel ‘Raamdivider’ genaamd. We hebben altijd een passie en drang voor vernieuwing gehad zegt Directeur Henk Wouters. We zijn nog zo/n familiebedrijf dat begin jaren 80 met een kleine lening is begonnen en verder op eigen benen is uitgegroeid. De laatste 10 jaar hebben we er erg veel aan gedaan om het duo rolgordijn volwassen te laten worden.

Er nieuwe stoffen ontwikkeld met bijvoorbeeld een hele goed doorkijk tussen de banen door en verduisterende duo rolgordijnen in mooie linnen structuur. Maar ook nieuwe cassettes en randen. Daarin hebben consumenten een hele ruime keuzemogelijkheid.

Volgens Wouters is de 25 mm massieve ronde onderlat hier een mooi voorbeeld van. Door een optimale gewicht verdeling van de onderlat is deze compacte randafwerking waar het doek binnen doorheen rolt toch een leuke innovatie te noemen.

Losse stoffen voor duo rolgordijnen en rolgordijnen

Het klimaat staat tegenwoordig centraal. Elke kleine bijdrage aan een beter milieu en besparing op onze footprints is een stap. Bij Hewo hebben ze daarom besloten om duo rolgordijn stof los te verkopen. Er is een totaal vernieuwde website voor duo rolgordijnen en stoffen online. Je kunt het als consument helemaal op maat bestellen. En dat behelst niet alleen het knippen van het stof. Een duo rolgordijn zit met de uiteinden bevestigd op twee punten. Dat is aan de raamzijde ( buitenzijde) met een kunststof stripje / pees en aan de voorzijde ( kamer zijde) op de buis die er voor zorgt dat je het gordijn omhoog of omlaag kunt rollen. De bevestiging op deze buis kan op twee manieren. Er zijn bedrijven die het stof met dubbelzijdige tape op de buis lijmen, maar het kan ook nog beter, en dan met datzelfde kunststof stripje waarmee het stof aan de cassette vast zit.  Als je buis een gleuf heeft voor een kunststof pees, dan miet je natuurlijk ook die maat kunnen bestellen. Dat kan allemaal via de website. Innovatie zit dus ook bij jou om de hoek.

Geef een reactie