algemeen

3 tips voor een droom spa in eigen tuin

3 tips voor een droom spa in eigen tuin

Steeds meer mensen laten hun tuin omtoveren tot een ware welness ruimte. Dat de natuur een rustgevende factor heeft weten we natuurlijk allemaal. Dit in combinatie met meerdere spa elementen zorgt ervoor dat jij van volkomen ontspanning in eigen tuin kunt genieten. Maar waar moet je aan denken als je een droom spa in eigen tuin wilt realiseren? In dit artikel vind je 3 handige tips!

Door de drukte van de alledaagse dag is het soms heerlijk om even lekker niets te hoeven. Even je energielevel ophogen en je hoofd leegmaken is soms alles wat je nodig hebt om weer door te kunnen. Het is daarom niet vreemd dat spa’s in Nederland steeds drukker bezocht worden. Toch beschikt niet iedereen over voldoende tijd om hier een dagje voor uit te trekken. Een heerlijke spa in je eigen tuin is dan de perfecte oplossing. Even na een heerlijke werkdag in je eigen jacuzzi of zwembadspa duiken en je kunt er weer tegenaan. Hoe je dat aanpakt lees je in dit artikel.

1.    Welness faciliteiten

Welness faciliteiten zijn natuurlijk onmisbaar als je jouw droom spa in eigen tuin wilt realiseren. Dit kan je gelukkig geheel naar eigen wens invullen. Waar de één genoeg heeft aan een lekkere jacuzzi, zal de ander over nog veel meer luxe willen beschikken. De keuze is groot. Waar voel jij je het meest relaxed bij? Is een sauna onmisbaar voor jouw ultieme welness beleving? Of is onder een koele buitendouche stappen in de vrije natuur jouw grootste wens? Het is allemaal mogelijk!

Neem gerust contact op met een specialist in welness faciliteiten. Zij kunnen jou vertellen welke mogelijkheden er zijn en hoe je deze in de tuin kunt verwerken. Blijf natuurlijk wel realistisch en trouw aan de ruimte in de tuin. Zo voorkom je dat je de oase van rust verstoord door te veel elementen toe te voegen. In veel gevallen geldt: less is more!

2.    Fijne zit- en lighoeken


Na lekker bubbelen of zweten in eigen tuin is het natuurlijk heerlijk om je terug te trekken op een loungeplek in de vrije natuur. Zorg er daarom voor dat er altijd voldoende fijne zit- en lighoeken in de tuin aanwezig zijn. Een ligbed kopen is de ideale keuze als je even heerlijk wilt loungen. Daarbij kan het fijn zijn om een zonneterras of veranda met overkapping aan te leggen, zo geniet je het hele jaar door van jouw ultieme spa droomtuin. 

3.    Denk aan een goed lichtplan


Je zal het misschien snel vergeten, maar ook een goed lichtplan mag natuurlijk niet ontbreken. Ieder deel van de tuin moet immers goed verlicht zijn, zodat je hier op ieder moment van de dag gebruik van kunt maken. Als je niets kunt zien omdat het donker is, zal dit geen ontspannen gevoel teweeg brengen.

Let er bij het maken van een lichtplan wel op dat je een mooi samenhangend geheel maakt. Vaak denken mensen enkel uit praktische redenen en vergeten ze daardoor ook aan de sfeer te denken. Felle lichtsoorten kunnen het welnessgevoel enorm verstoren, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je ook functioneel licht blijft houden. Tuinverlichting dient over de volgende factoren te beschikken:

  • Sfeerverhogende elementen
  • Functioneel licht
  • Effectieve lichtbron

Door een combinatie van de bovenstaande facetten te maken, zal je merken dat alles tot een functioneel en sfeervol geheel samenstelt. Uitstekend om jouw droom spa in eigen tuin nóg mooier te maken!

Geef een reactie