Huis en tuinTips

Zo verwerk je een groot schilderij in jouw interieur!

Zo verwerk je een groot schilderij in jouw interieur!

Overweeg je al tijden om een prachtig kunstwerk aan de muur te hangen? Zit je al maanden naar een lege plek op de muur te staren en ben je er maar niet over uit welk schilderij deze ruimte kan verrijken? Dan is het hoog tijd om de verschillende opties te bekijken. Eén ding is zeker: een groot schilderij is een sfeervolle toevoeging aan ieder interieur.

 

Een schilderij kopen klinkt misschien heel eenvoudig, maar kan nog best wel lastig zijn als je niet weet waar je op moet letten. Als je de juiste keuze maakt, kan een schilderij enorm veel extra sfeer en warmte aan een interieur geeft. Het kan echter ook helemaal verkeerd uitpakken, waardoor het geheel rommelig overkomt. Om dit te voorkomen is het belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Wil jij weten hoe je een groot schilderij in jouw interieur verwerkt? In dit artikel geven we enkele handige stylingtips!

 

Kies voor bijpassende kleuren

Wanneer je een schilderij koopt is het natuurlijk wel belangrijk dat deze binnen jouw interieur past. Natuurlijk kan een kleurrijk kunstwerk een ware eyecatcher zijn, maar in sommige interieurs is dat minder geschikt. Als jij bijvoorbeeld je uiterste best hebt gedaan om een modern en strak interieur te bewerkstelligen, kan een kleurrijk schilderij de uitstraling teniet doen. Zorg er daarom voor dat het kleurgebruik van het schilderij op de kleuren van het interieur worden afgestemd. Zo oogt het geheel een stuk rustiger en creëer je eenvoudig meer eenheid in huis.

bijpassende kleuren schilderij

Less is more

Een huis inrichten hoeft niet al te lastig te zijn. Het huis ook daadwerkelijk sfeervol maken is echter een heel ander verhaal. Vaak zien we dat mensen hun huis vol accessoires en design meubels proppen om zo meer sfeer te creëren. Hierdoor merken ze echter het tegenovergestelde effect. Een huis hoeft niet vol te staan om sfeervol te zijn. Het is niet voor niets dat interieurstylisten vaak de uitspraak ‘less is more’ in de mond nemen. Liever één grote eyecatcher dan allemaal kleine tierelantijntjes die verder geen rol spelen in het interieur.

Een groot schilderij zal direct de aandacht trekken. Dat is dan ook de bedoeling. Het effect van dit schilderij kan echter teniet gedaan worden als er heel veel andere objecten en accessoires aanwezig zijn die de aandacht trekken. Een leeg oppervlak is soms nog veel mooier dan een ruimte die volstaat met allemaal kleine objecten. Leg daarom de focus op de meubels en het kunstwerk aan de muur. Dan zal het effect uiteindelijk veel grootser zijn.

Less is more

Schilderij ophangen

Natuurlijk is het ook belangrijk om het schilderij op de juiste manier op te hangen. Alhoewel, tegenwoordig is het ook helemaal hot om het schilderij in een mooie lijst op de grond te zetten. Wanneer deze trend voor jou toch nog een stapje te ver gaat, kun je er natuurlijk voor kiezen om hem zo naadloos mogelijk aan de muur te bevestigen. Hierdoor geniet je van een waar kunstwerk en een echte eyecatcher om jouw interieur mee te verrijken.

Geef een reactie