GadgetsmannenPC&internetTechnologieTipsvrouwen

Het internet verandert; ben jij al 5G ready?

vrouw met mobiel in de hand

Je hebt het vast al gehoord of ergens gelezen; het 5G-netwerk komt eraan! 5G internet is de opvolger van ons huidige 4G internet en het schijnt vele malen sneller en beter te zijn. Maar wat houdt 5G internet nou daadwerkelijk in? En werkt 5G dan wel op onze huidige apparaten? We bespreken alles dat je moet weten over het nieuwe internet!

Wat houdt het 5G-netwerk in?

Het 5G-netwerk is de volgende generatie van het internetnetwerk. Door middel van het 5G-netwerk, kun je razendsnel draadloos internetten op je mobiele telefoon. Momenteel zijn het 5G-netwerk aan het uittesten. Uit deze tests zijn naar voren gekomen, dat je met het 5G-netwerk snelheden kunt bereiken van circa 1,25 gigabyte per seconde. Dat is gemiddeld tien keer sneller dan bij het huidige 4G internet.

Wat zijn de voordelen van het 5G-netwerk?

Behalve dat alleen de snelheid verbeterd is bij 5G, is de algehele kwaliteit van het netwerk is verbeterd. Het 5G-netwerk is vele malen stabieler dan het 4G-netwerk. Dit betekent dat de kans tot storingen en haperingen geminimaliseerd is. Een ander voordeel is dat de frequentie hoger ligt bij 5G. Doordat de frequentie hoger ligt, is het bereik en de connectie verbeterd. Hierdoor hebben plaatsen zonder internet, nu wel de mogelijkheid om te verbinden met het internet. Daarbij kunnen veel meer mensen tegelijk gebruik maken van het internet, en zal de verbindingen niet verbreken op dagen zoals Koningsdag.

Kun je thuis ook gebruik maken van het 5G internet?

Het 5G internet is in principe draadloos internet voor je mobiel. Voor snel internet voor in huis, maak je gebruik glasvezel internet. Glasvezelnetwerken zijn wel noodzakelijk voor verwerking van de datastromen die van het 5G-netwerk afkomen. Ze hebben elkaar dus wel nodig om te werken, omdat draadloos internet gedeeltelijk over een vaste lijn moet reizen.

Om thuis gebruik te kunnen maken van glasvezel internet, moet je kunnen aansluiten op het glasvezelnetwerk. Dit is niet voor iedere woning mogelijk. Wil jij weten of jouw woning dat wel kan? Doe dan online de glasvezel check. Het uitvoeren van een glasvezel check, doe je door middel van het invullen van jouw postcode. Binnen een paar seconden kom je erachter wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning.

Welke apparaten kunnen gebruik maken van het 5G-netwerk?

Door de opkomst van het 5G, moet het huidige infrastructuur daarvoor geoptimaliseerd worden. Dit betekent dat er speciale zendmasten moeten komen voor 5G internet. Daarnaast moet het glasvezelnetwerk uitgerold zijn, om de datastromen van 5G te kunnen verwerken. Maar wanneer de implementatie van het 5G internet klaar is, is het niet mogelijk om daar direct gebruik van te maken. Om dit te kunnen doen, heb je de juiste apparatuur nodig. Je hebt namelijk een nieuwe mobiele telefoon nodig, eentje die 5G ready is. Daarbij is het ook noodzakelijk om een ander mobiel abonnement aan te schaffen. De telefoonabonnementen moeten namelijk ook 5G ready zijn, om gebruik te kunnen maken van het netwerk.

De laatste stap om optimaal te kunnen genieten van het revolutionaire 5G internet, is om thuis goed verbonden te zijn. Voor 5G moet je zoals uitgelegd het één en ander overzetten. Ook dit doe je online door alles in 1 vergelijken. Dan heb jij direct een onafhankelijk inzicht over de mogelijkheden voor jouw woning en kun je gemakkelijk overstappen van provider.

Geef een reactie