Huis en tuinTips

Veilig werken met scheidingswanden van Aelen en van Leeuwen

Veilig werken met scheidingswanden van Aelen en van Leeuwen

Veel bedrijven zijn op dit moment bezig om hun kantoren coronaproof in te richten. Hoewel thuiswerken de norm blijft, worden er door bedrijven ook maatregelen genomen om hun personeel weer op kantoor te ontvangen. De werkruimtes moeten dan wel volledig ingericht worden voor de nieuwe situatie. Alles moet gericht zijn op de bescherming van het personeel. De besmettingskans door het coronavirus moet zo klein mogelijk zijn. Hier zijn veel oplossingen voor, zoals scheidingswanden van honingraatkarton.

Bescherm uw personeel

Werkgevers zijn te allen tijde verplicht om de veiligheid en de gezondheid te waarborgen voor hun personeel. Dat geldt – nu meer dan ooit – ook in onze nieuwe anderhalvemetersamenleving. Het herinrichten van de werkplekken op de afdelingen kan een flinke puzzel zijn. Er zijn in ieder geval een aantal zaken die van belang zijn bij de nieuwe indeling. Zo is het noodzakelijk om minder werkplekken te creëren als het niet mogelijk is om de bureaus op gepaste afstand van elkaar af te zetten. In de praktijk komt dit neer op een lagere bezettingsgraad van uw werknemers. U kunt bijvoorbeeld personeel om de dag laten werken. Zorg ook voor de nodige hygiënemaatregelen, looproutes en meerdere pauzetijden. Waar mogelijk kunt u werkplekken afschermen met scheidingswanden van honingraatkarton. Dit zijn slechts een aantal zaken waar u aan moet denken om de gezondheid en veiligheid van uw personeel te waarborgen. Wellicht heeft u deze maatregelen al toegepast of heeft u andere innovatieve ideeën bedacht?

Maatwerkoplossingen

Bent u op zoek naar scheidingswanden voor op kantoor? U kunt ze op maat laat maken en zelfs personaliseren. Aelen en van Leeuwen is hiervoor uw partner. De afgelopen tijd heeft dé specialist in digitaaldruk en zeefdruk zich ook ontpopt tot leverancier van spatvrije schermen. Al vele ondernemers zijn geholpen bij het realiseren van een veilige werkomgeving. Voor welke toepassing u een oplossing zoekt, Aelen en van Leeuwen kan u hierbij helpen. Wij hebben voor ieder bedrijf een maatwerkoplossing, of u nu één scherm nodig heeft of 500 stuks. En aangezien die wanden voorlopig nog wel nodig zijn, kunt u ze ook laten bedrukken in uw huisstijl. Zo matchen ze weer erg goed bij uw kantoorinrichting of verfraaien ze de werkplek. Ook brandvertragende wanden behoren tot de mogelijkheden.

Milieuvriendelijk

Scheidingswanden van honingraatplaten hebben als voordeel dat ze makkelijk te reinigen zijn en tegen een stootje kunnen. Ze zijn ijzersterk dankzij de zeshoekige celstructuur en twee harde buitenlagen. Dit maakt het karton niet alleen zeer stevig, maar het blijft zo ook licht in gewicht en geluidsabsorberend. Bovendien is karton een milieuvriendelijk alternatief in vergelijking tot acrylaat (plexiglas). Kiest u voor het bedrukken van het karton, dan gebeurt dit met milieuvriendelijk UV-inkt. Is het moment daar dat de scheidingswanden niet meer nodig zijn? Dan kunt u de kartonnen wanden eenvoudig afvoeren via het oud papier. Of doe dit juist niet. Want u kunt ze altijd nog in zetten als Point of Sale-materiaal.

Geef een reactie