LifestylemannenPC&internetTips

Tweedehands laptop kopen, zo bega je geen miskoop!

Tweedehands laptop kopen geen miskoop

Goedkoop is duurkoop. Ben jij ook opgegroeid met deze gezegde? Dan ben je zeker niet alleen. Al vanaf jongs af aan wordt ons geleerd om niet andermans ‘ellende’ te kopen. Dit gaat immers maar zelden goed. Zeker als we de verhalen online mogen geloven. Mensen die tweedehands apparaten kopen die het al na enkele weken begeven en vervolgens honderden euro’s lichter zijn. De keuze maken om een tweedehands laptop aan te schaffen kan dan ook best spannend zijn. Wat als jij ook tot deze groep behoort en een gigantische miskoop begaat? Gelukkig kunnen we je geruststellen. Inmiddels zijn er enorm veel verschillende mogelijkheden om het risico bij tweedehands aankopen te verkleinen. Nieuwsgierig geworden? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Koop in een winkel of webshop

Veel mensen denken bij de aanschaf van een tweedehands laptop direct aan de particuliere verkoop via sites zoals Marktplaats. Hoewel je hier natuurlijk tientallen verschillende laptops treft, adviseren wij meestal om hier geen gebruik van te maken. Het risico bij particuliere verkoop is enorm groot. Je moet de aanbieder altijd op zijn of haar woord geloven over de conditie van de laptop. Bovendien beschik je niet over een garantieperiode. Hierdoor is het geld wat je uitgeeft direct ‘verloren’ als er toch nog iets mis blijkt te zijn.

Natuurlijk geven we ook toe dat er ook heel veel betrouwbare particuliere verkopers zijn. Helaas is het voor de consument meestal niet gemakkelijk om deze er tussenuit te pikken. Om dit risico te verlagen is het verstandig om tweedehands laptops enkel in de winkel of webshop te kopen. Er zijn tegenwoordig veel winkels die zich specialiseren in de verkoop van tweedehands apparatuur. Hierbij worden de apparaten niet alleen gecontroleerd, maar ontvang je vaak ook nog een garantiebewijs. Hierdoor verklein je het risico op een miskoop.

Geloof niet in mooie praatjes

Iedere verkoper doet zijn of haar best om de laptop voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. Dit gaat soms ook ten koste van de koper. Met gladde praatjes proberen ze een deal te sluiten, waarbij de koper vaak juist onrecht aangedaan wordt. Daarom is het belangrijk om je gezonde verstand te blijven gebruiken. Is het echt mogelijk dat deze laptop van tien jaar oud nog in zo’n goede conditie is? Kun je verwachten dat een relatief nieuwe en kwalitatieve laptop voor ‘slechts’ 500 euro wordt aangeboden? Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook zo.

Bekijk tevens of je budget niet toereikend genoeg is om voor hetzelfde geld een geheel nieuwe laptop aan te schaffen. Met een budget van € 500,- heb je tegenwoordig ook zeer degelijke laptops. Door gebruik te maken van een laptop aanbieding kun je soms meer besparen dan je voor mogelijk had gehouden. Geef je ogen dan ook goed de kost.

Kies voor refurbished

Wil je over meer zekerheid beschikken dan bij een tweedehands aankoop? Kies dan voor een refurbished laptop. Dit zijn gebruikte laptops die geheel gereviseerd zijn door deskundigen. Hierdoor ben je verzekerd van een optimale staat van de laptop en beschik je tevens ook nog over een degelijke garantieperiode. En dit natuurlijk wel allemaal tegen een gereduceerde prijs. Hoewel je aan de buitenkant van de laptop waarschijnlijk wel wat gebruikerssporen zal zien, is deze aan de binnenkant eigenlijk zo goed als nieuw. Minder risico tegen een scherpe prijs!

Geef een reactie