algemeenGadgetsmannenPC&internetTipsvrouwenzakelijk

Tips om je laptop optimaal te beschermen

Laptoptas

Een laptop wordt enorm geprezen om de flexibiliteit die dit apparaat kan bieden. Dat is ook niet zo gek, want je kunt de laptop werkelijk overal mee naar toe nemen. Of je nu naar het werk gaat, een zakelijke afspraak hebt of simpelweg op visite je laptop mee wilt nemen. Fijn, dat wel. Maar het zorgt er wel voor dat je laptop dagelijks met mogelijke gevaren in aanraking komt. Voor je het weet raakt deze beschadigd. Met alle gevolgen van dien. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen. In dit artikel geven we enkele tips om je laptop optimaal te beschermen.

Begin met het bepalen van je budget

Voordat je op zoek gaat naar de juiste laptoptas of laptop cover is het allereerst belangrijk om een budget te bepalen. Bescherming voor de laptop vind je in alle soorten en maten. Zo ook in heel veel verschillende prijsklassen. Je hebt ze al voor enkele tientjes tot meer dan honderd euro. Bepaal daarom eerst zelf hoeveel je hier maximaal aan uit wilt geven. Vervolgens kun je het online aanbod eenvoudig filteren aan het door jou gekozen budget.

Hoe vaak neem je je laptop mee?

Dit is ook een belangrijke vraag om over na te denken. De laptophoes die je nodig hebt als je deze iedere dag meeneemt vraagt natuurlijk om geheel andere eigenschappen dan wanneer je deze slechts incidenteel meeneemt. Bepaal daarom goed hoe vaak je je laptop meeneemt. Heb je deze dagelijks voor het werk nodig? Dan is het verstandig om voor een zeer kwalitatieve tas of hoes te kiezen. Bij incidenteel gebruik volstaan ook goedkopere alternatieven.

Hoeveel bescherming is nodig?

Hoeveel bescherming er daadwerkelijk nodig is, hangt ook af van de wijze waarop je reist. Reis je dagelijks met de fiets of het openbaar vervoer? Dan zal je laptop wellicht redelijke harde stoten moeten incasseren. In dat geval zijn er speciale hoezen en tassen verkrijgbaar die hier tegen bestand zijn. Als je altijd met je eigen auto reist, zal de hoes enkel moeten beschermen tegen lichte stoten. De verschillende laptoptassen- en hoezen bieden ook allerlei gradaties van bescherming aan.

Uitstraling

Last but not least… misschien wel het leukste gedeelte van het uitzoeken van de juiste tas of hoes: de uitstraling bepalen. Gelukkig zijn laptoptassen en hoezen tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Daarnaast beschikken ze ook nog eens over tal van verschillende designs. Welk design of kleur bij jou past hangt voornamelijk af van de functie van de hoes of tas. Gebruik je deze enkel om je laptop veilig naar het werk te kunnen vervoeren? Dan geef je waarschijnlijk de voorkeur aan een zakelijke look. Wanneer je de laptop vooral voor eigen gebruik meeneemt, dan kan je ook uitpakken met interessante kleuren en designs.

Hou er rekening mee dat niet alle laptophoezen en tassen dezelfde graad van bescherming bieden. Daarom is het belangrijk om je niet enkel te laten beïnvloeden door het uiterlijk. Kom je er echt niet uit? Vraag dan om advies in de winkel of webshop. Zo weet je zeker dat je altijd van optimale bescherming voor jouw laptop beschikt.

Geef een reactie