Lifestyle

3 redenen om een nieuwe taal te leren

3 redenen om een nieuwe taal te leren

Tegenwoordig starten ze al op het basisonderwijs steeds vroeger met het aanbieden van vreemde talen. Engels natuurlijk, maar op sommige basisscholen ook zelfs al Frans en Duits. Een goede ontwikkeling, aldus experts. Hoe jonger je bent, hoe meer je open staat voor andere talen. Dat is heel belangrijk. Zeker voor later. Het beheersen van verschillende vreemde talen helpt je in het werk en dagelijkse leven. Om nog maar te zwijgen over hoe handig het is als je op vakantie bent of misschien ooit wel plannen krijg om te emigreren.

Maar dat betekent natuurlijk niet alleen dat jonge kinderen open staan voor nieuwe talen. Zij leren dit veel sneller, maar ook op latere leeftijd kan je een geheel nieuwe taal onder de knie krijgen. Wel met behulp van deskundige docenten natuurlijk. Geen wonder dat de trainingen van https://www.ste.nl/ tegenwoordig zo populair zijn. Met behulp van deze cursussen leer je binnen rap tempo de basis van een nieuwe taal en kies je er zelf voor of en hoe je deze verder verdiept.

Vraag je je af waarom? Nou, naast dat het handig is om enkele vreemde talen te kennen, biedt het ook een aantal andere voordelen. Nog niet overtuigd? Hieronder volgen drie redenen om je vandaag nog in te schrijven voor de STE diensten en een vreemde taal te leren.

1.      Verrijk je CV

Het spreken van meerdere vreemde talen heeft ook voordelen voor je carrière. Veel bedrijven het als een absolute pre als een medewerker meerdere talen spreekt. Zeker wanneer het bedrijven zijn die ook internationaal werk doen. Hoe fijn is het dan als er mensen werken die meerdere talen spreken? Als jij meerdere talen spreekt, staat dit dan ook erg goed op je CV en kan dit in sommige situaties zelfs een doorslaggevende factor zijn.

2.      Het laat de hersenen groeien

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt wetenschappelijk bewezen dat het leren van meerdere talen de hersenen laat groeien. Het houdt de hersenen fit en gezond. Vergelijk het maar met sport voor de brein. Als je in het dagelijks leven veel fysiek sport, dan weet je dat je hiermee je lichaam gezond houdt. Je hebt meer conditie, een hogere weerstand en voelt je over het algemeen veel sterker dan iemand die niet of nauwelijks sport. Dit geldt ook voor het brein. Als de hersenen onvoldoende uitgedaagd worden, kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid. Zo blijkt dat mensen die twee- of meertalig zijn bijvoorbeeld een minder grote kans hebben op ziektes als dementie of Alzheimer of dat deze zich pas op een veel latere leeftijd ontwikkelen.

3.      Je komt in contact met geheel nieuwe mensen

Ben je wel eens op vakantie geweest in een land waar je de taal niet spreekt? Dan merk je direct hoe lastig dit is. Communiceren met de ander is vrijwel onmogelijk. Laat staan dat jullie een diepgaand gesprek kunnen voeren en je echt iets kunt leren over zijn of haar cultuur. Door een nieuwe taal te leren, word je ook toegelaten in een geheel nieuwe wereld. Eentje waar je echt kunt communiceren met een andere bevolking, meer over een andere cultuur kunt leren kennen en je zult merken dat het reizen ook veel soepeler verloopt.Geef een reactie