Huis en tuinTips

10 redenen om een nieuwe postkast te nemen?!

postkast

Het is tijd voor een nieuwe postkast

Ondanks de opmars van digitale post kunnen we simpelweg niet zonder postkast. Gelukkig zijn er anno 2018 maatwerk postkasten te koop, postasten die zelfs voor verfraaiing van de entree van je huis en tuin zorgen. De tijd dat iedereen dezelfde postkast had, ligt mijlenver achter ons. Met maatwerk postkasten doe je ook de postbezorger een groot plezier.

Omdat veel mensen hechten aan een ‘echte’ krant, kunnen zij niet zonder postkast. Nog steeds zweren heel veel mensen bij de papieren versie van de krant. Alleen dat is al een gegronde reden om een maatwerk postkast aan te schaffen. Groot genoeg dus voor een krant en eventueel folders, iets waar veel mensen óók nog elke week naar uitijken. Nog een reden om voor een nieuwe postkast te kiezen is de factor kou. Veel mensen hebben een gat in de voordeur met daarachter borstels. De post landt op je mat, met de post mee komt echter vervelende kou en tocht. Maatwerk postkasten kennen dit probleem uiteraard niet. In een wereld vol oorlog en strijd kan een nieuwe maatwerk postkast ook een signaal afgeven. Laat een postkast inmetselen op een pilaar of muur bij de oprit. De postbode zal je dankbaar zijn, want het scheelt hem dagelijks de nodige meters. Sterker nog; soms kan de postbode gewoon op de fiets blijven zitten.

Reden om een nieuwe postkast te kopen is ook het aanbod. Postkasten zijn er anno 2018 in allerlei vormen, kleuren en maten. De moderne brievenbus kan als verfraaiing van de entree van je huis dienen, zeker als je kiest voor een postkast die past bij de rest van de stijl van je huis en tuin. Ook een reden om een nieuwe postkast aan te schaffen is dat de oudere exemplaren vaak niet meer waterdicht zijn. Vooral als hemelwater schuin uit de lucht komt, wil je je dagelijkse krant nog wel eens in een plasje water aantreffen. Dan nog even over de postbode. Wel een stilgestaan bij hun handen als je denkt aan houten postkasten. Niet zelden halen postbodes hun handen open aan deze houten uitvoeringen, zoals splinters ook voor overlast kunnen zorgen. Denk dus aan je postbode en koop een nieuwe postkast, uiteraard van ander materiaal. De beste reden om een nieuwe postkast te kopen is eigenlijk dat ze tegenwoordig gewoon heel mooi zijn: een aanwinst voor elk huis.

Geef een reactie