Mens&gezondheidTips

De voordelen van kurkuma voor de gezondheid

Super Curcumine

Kurkuma is een specerij dat zijn oorsprong vond in 2500. Deze werd in oudsher gebruikt als kleurstof in India. Pas later werd het duidelijk dat deze ook in gerechten gebruikt kon worden. Door de eeuwen heen is er veel onderzoek geweest naar de effecten van kurkuma op de gezondheid van het menselijk lichaam. Elk jaar weer lijkt de mysterie omtrent deze kruiden weer verder ontrafeld te worden. Waar kurkuma eerst geroemd werd om zijn ontstekingsremmende krachten, is uit recent onderzoek gebleken dat deze zelfs invloed heeft op de behandeling van kanker en alzheimer. Kurkuma, een natuurlijk wondermiddel voor het menselijk lichaam?

Natuurlijk antibacterieel middel

Je kan kurkuma kopen voor meerdere doeleinden. Het wordt uiteraard gewoon als specerij gebruikt in diverse gerechten, maar ook voor medische doeleinden. Zo gebruiken veel mensen het als antibacterieel middel. In de oudsher werd kurkuma gebruikt voor het ontsmetten van snijwonden en brandwonden. Tegenwoordig gebruiken we daar vaak andere middelen voor, zoals jodium, maar kurkuma is net zo doeltreffend. Heb je dus niks in huis als je een wond oploopt en wil je deze wel zorgvuldig ontsmetten? Maak dan gebruik van wat kurkuma. Je zal merken dat dit snel helpt om het brandende gevoel weg te halen en je verkleint gemakkelijk het risico op infecties.

Curcuma Extract

Kurkuma heeft een positieve invloed op de behandeling van kanker

Uit recent onderzoek is gebleken dat kurkuma een positieve invloed heeft op de behandeling van verschillende vormen van kanker. Zo is uit een onderzoek bij muizen gebleken dat de uitzaaiing naar de longen in combinatie met borstkanker voorkomen kan worden. Of dit bij mensen ook het geval is, is nog niet wetenschappelijk bewezen. Wel zijn de stemmen uit de medische wereld enorm positief over dit fenomeen. Bovendien is bewezen dat kurkuma in combinatie met bloemkool het risico op prostaatkanker kan verkleinen en bestaande prostaatkanker kan stoppen.

Verlaagt de kans op kinderleukemie

Kinderleukemie komt nog steeds te vaak voor in Nederland. Uit onderzoek is gebleken dat een regelmatige dosis van kurkuma de kans op kinderleukemie aanzienlijk kan verlagen. Dit is dan ook een enorme doorbraak op het gebied van medisch onderzoek.

Kan alzheimer voorkomen

Kurkuma heeft een positieve invloed op meerdere gevaarlijke ziektes, zoals kanker en alzheimer. In het geval van alzheimer is het mogelijk om de effecten van de ziekte te vertragen. Is alzheimer erfelijk in jullie familie? Dan doe je er goed aan om regelmatig een dosis van kurkuma tot je te nemen. Deze verkleinen de kans op het ontwikkelen van alzheimer.

Middel tegen depressie

Wist je dat het in de Chinese medische wereld heel gewoon is om kurkuma voor te schrijven tegen depressie? Deze specerij stimuleert bepaalde stofjes in de hersenen, waardoor je een groter geluksgevoel ervaart en je beter kan relativeren. Ook als je erg gevoelig bent voor het ontwikkelen van depressies doe je er goed aan om elke dag kurkuma te gebruiken. Kurkuma is zowel verkrijgbaar in supplementen als poeder of thee. Zo is er altijd wel een manier waarop je voldoende binnen krijgt om depressies te voorkomen.

Geef een reactie