Auto&vervoerTechnologieTips

Auto kopen: nieuw of tweedehands?

auto kopen

De aanschaf van een auto gaat niet over één nacht ijs. Er zijn zoveel verschillende modellen en merken, dat het lastig kan zijn om de juiste auto te vinden. Naast de keuze voor het soort auto is daar ook nog de keuze of je voor nieuw of tweedehands gaat. Die keuze is niet altijd even gemakkelijk gemaakt. Natuurlijk ervaren we graag de zekerheid en het geluksgevoel dat een nieuwe auto ons brengt, maar is dat financieel op dit moment wel mogelijk? In deze blog vertellen we je waarom je wel of niet voor een nieuwe- of tweedehandse auto moet kiezen!

Waarom kiezen voor een tweedehands auto?

 

Betrap je jezelf er weer op dat je staat te kwijlen bij weer een stel prachtige Citroën occasion modellen? Dan heb jij je keuze waarschijnlijk allang gemaakt. Toch is het niet voor iedereen zo gemakkelijk om ook echt de daadwerkelijke stap te maken en te kiezen voor een occasion. Dit heeft meestal te maken met een gevoel van onzekerheid. Je weet immers niet precies wat de vorige eigenaar allemaal met zijn of haar auto heeft gedaan en je weet niet of er problemen aanwezig zijn bij de auto. Het moet immers niet zo zijn dat je na aankoop direct al stilstaat langs de weg en vervolgens honderden euro’s moet uitgeven aan reparaties om de auto te laten rijden. Maar is dat ook wel zo? Deze spookverhalen hoor je overal en je wordt dikwijls gewaarschuwd door mensen als je trots mededeelt dat je een tweedehands auto gaat aanschaffen. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt echter dat dit reuze meevalt. Logischerwijs stijgen de onderhouds- en reparatiekosten met de leeftijd van de auto, maar dit gaat om een niet- significant bedrag. Wel wordt er aangeraden om alle informatie van de auto op te vragen en de informatie van de verkoper ook te controleren. Zo is de kans groter dat je geen miskoop doet!

citroen

Waarom kiezen voor een nieuwe auto?

Trots kijk je naar de glanzende lak, ruik je de heerlijke nieuwe geur van de bekleding en aanschouw je de strakke carrosserie. Nu snap je pas echt waarom nog steeds heel veel mensen kiezen voor een nieuwe auto! Ja, op het eerste oogopslag is het zeker te begrijpen dat je verliefd wordt op de charmes van een nieuwe auto. Een nieuwe auto brengt dan ook talloze voordelen met zich mee. Zo heb je zekerheid dat alles naar behoren werkt, dat er geen ongelukken mee zijn geweest en dat je er de komende jaren mee kan rijden, zonder het ongemak door autopech. Maar is dat ook wel zo? Is het echt zo dat je geen kans hebt op autopech als je kiest voor een nieuwe auto en koop je met een tweedehands auto alleen maar iemand anders zijn ellende? Logischerwijs kan je stellen dat een nieuwe auto minder snel wat zal mankeren dan een tweedehands auto, maar dit verschil is minimaal te noemen. Ook een nieuwe auto kan wat mankeren, daar hoef je een tweedehands auto dan ook niet voor te laten. Met een nieuwe auto heb je wel meer zekerheid voor de toekomst. De onderhoudskosten liggen over het algemeen een stukje lager en de auto kan langer mee, aangezien er ook nog geen kilometers op de teller staat. Ook zijn nieuwe auto’s vervaardigd naar de richtlijnen voor ultieme zuinigheid en veiligheid van dit moment, dat is een ultieme pré te noemen.

Geef een reactie