Huis en tuinTips

Spa in eigen tuin

spa eigen tuin

Wat is er nou lekkerder dan een hele dag genieten en lekker verwend worden in een wellness centrum? Natuurlijk, een spa in je eigen tuin! Na een lange dag werken wil je niets liever dan tot rust komen door lekker te ontspannen. Dat is heel begrijpelijk nadat je baas toch nog weer wat commentaar te leveren had op het werk waar je veel moeite in gestoken hebt. Hieronder kun je lezen hoe je je eigen wellness centrum kunt creëren in je geheel eigen tuin!

Wat houdt dat in, wellness in je tuin?

Om te beginnen moet het allereerst duidelijk zijn wat er bedoelt wordt met wellness in je tuin. Een wellnesstuin wordt gekenmerkt door zijn inrichting, welke het optimaal relaxen centraal stelt. De combinaties die je kunt maken zijn eindeloos en deze zal ik hieronder bespreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hottub, een bubbelbad, een opblaas bubbelbad of een jacuzzi voor het creëren van je eigen spa.

Je eigen spa

Een hottub is veelal gemaakt van hout, dit zorgt voor een robuuste en natuurlijke uitstraling. Doordat er geen geluid geproduceerd wordt door een motor, zoals bij een jacuzzi, kun je in stilte optimaal genieten en tot rust komen in je tuin. Hoe wordt het water dan verwarmt? Vooral door een houtgestookte kachel, maar tegenwoordig ook wel met behulp van een geruisloze motor. Een hottub staat natuurlijk buiten, maar je kunt deze eventueel ook onder een overkapping plaatsen. Een jacuzzi wordt hoe dan ook verwarmt door elektriciteit. Doordat er spuitende jets in een jacuzzi zitten zorgen deze voor een ontspannende massage. Een aantal jacuzzi’s bieden zelfs de mogelijkheid om de kleuren van de lampen te doen laten veranderen. De verschillende kleuren kunnen een effect hebben op het lichaam en bij de kleurkeuze die voor jou juist is kom je nog beter tot je welverdiende rust! Een bubbelbad of een opblaas bubbelbad heeft massagejets die in hun spuitkracht naar wens in te stellen zijn. Het warme water van een bubbelbad zorgt voor een betere circulatie van het bloed en vermindert stress. Ook is het zo dat wanneer de buitentemperatuur lager is dan de temperatuur van het water dit een positief effect heeft op de gezondheid.

Tuinmeubelen

Wat niet te missen is in een wellnesstuin is een mooie set van tuinmeubelen! Het is niet alleen belangrijk dat deze mooi zijn, maar goede kwaliteit is ook erg belangrijk. Ze moeten stevig en comfortabel zijn. Een set tuinmeubelen is een investering en zorgt voor een bepaalde sfeer in je tuin. Denk er dus aan dat je hier zorgvuldig aandacht aan besteed om te bepalen welke sfeer je wilt creëren en welke het beste past bij jouw eigen wellnesstuin. Een loungeset is de ideale aanvulling om heerlijk je tijd met je gezin door te brengen en te genieten van de (laatste) zonnestralen!

Geef een reactie