Huis en tuinTips

Een sfeervolle eettafel creëer je zo!

Een sfeervolle eettafel creëer je zo!

Is jouw eettafel ook altijd zo’n rommeltje? Er ligt een laptop voor het thuiswerken, een fruitschaal waar een bruine banaan vergezeld wordt door vergeten post, en een stapeltje oude kranten en tijdschriften. Hoewel de eettafel vaak de centrale plek in het huishouden inneemt, waar wordt gegeten, gepraat, en spelletjes gespeeld, wil je toch liever een sfeervolle tafel die er netjes uitziet tijdens het avondeten. Zit je momenteel echter nog in de fase dat je alles snel aan de kant schuift om ruimte te maken voor het dekken van de tafel? Of heb jij de hoop al opgegeven en eet je avond na avond op de bank? Als dit klinkt als jouw dagelijkse routine, lees dan zeker verder voor een aantal snelle en makkelijke tips om voor het creëren van de ideale eetplek. 

Een mooi tafelkleed doet wonderen

Het toevoegen van textiel zorgt in iedere ruimte voor warmte en gezelligheid. Mooi tafellinnen van goede kwaliteit houdt de tafel schoon en ziet er ook nog eens leuk uit. Wil je liever je eettafel van bijvoorbeeld Löwik Meubelen blijven zien tijdens het eten? Kies er dan voor om een tafelloper of een aantal placemats neer te leggen. Hierna is het tijd om te tafel verder te dekken. Ga voor mooie, grote dinerborden van aardewerk. Ook kun je inspiratie opdoen van restaurants. Zet een klein dienblad neer met wat olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout. Dit is een praktische en stijlvolle oplossing voor iedere eettafel. 

Even lekker neerploffen

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om eetkamerstoelen bij de tafel neer te zetten. Maar heb je er al eens aan gedacht om een leuke eetbank te plaatsen? Dit is de ideale oplossing voor wanneer je weinig ruimte hebt. Ook creëert een eetbank een gezellige sfeer, aangezien je met verschillende personen naast elkaar komt te zitten. Ben je een fan van een rustige uitstraling? Zorg er dan voor dat de tafel, stoelen, en de eetbank goed bij elkaar passen qua materialen en kleuren. Heb je juist liever een mix & match woonstijl in jouw huis? Dan is het leuk om verschillende kleuren en materialen met elkaar te combineren, zoals een houten eetbank met stoffen stoelen. 

De final touches 

Met een netjes opgemaakte tafel en een comfortabele eetbank heb je al een groot verschil gemaakt op jouw eetplek. Nu is het tijd voor wat extra gezelligheid op de eettafel. Haal een grote bos met bloemen in huis, deze kun je bijvoorbeeld kopen op de markt of bij een bloemenstal. Extra leuk als deze bloemen verschillen in hoogte en in kleur. Zet ze in een vaas die bij jouw tafellinnen past en je hebt op een gemakkelijke manier extra vrolijkheid toegevoegd. Mocht je de tijd niet hebben om regelmatig een bloemetje op tafel te hebben staan, ga dan voor een aantal kleine vetplantjes. Deze zijn makkelijk te onderhouden en met een vrolijk plantenpotje passen ze goed op iedere eettafel. Steek een aantal dinerkaarsen aan en je bent helemaal klaar voor een chique diner op jouw eigen sfeervolle eetplek!

Geef een reactie