LifestyleTechnologie

3 tips om de iPad kindvriendelijk te maken

3 tips om de iPad kindvriendelijk te maken

Waar je vroeger misschien nog stellig beweerde dat jouw kind nooit een iPad zou krijgen, ben je inmiddels waarschijnlijk ook helemaal om. We moeten toegeven dat we in een moderne tijd leven. De meeste kinderen krijgen in groep 3 al een iPad op school om hiermee schoolwerkjes te kunnen maken. Het is daarom ook echt niet gek als je rond die leeftijd (of misschien zelfs al eerder) je kind ook thuis wegwijs maakt met de iPad. Maar dan wil je als ouder natuurlijk niet dat je kind dingen te zien krijgt die niet voor zijn of haar leeftijd geschikt zijn. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden.

Is jouw kind toe aan een eigen iPad en ben je inmiddels al de verschillende mogelijkheden aan het bekijken? Maak dan ook zeker gebruik van de volgende 3 tips om de iPad voor jouw kind een stuk veiliger te maken.

1. Schaf een kwalitatief hoesje aan

Natuurlijk is het ene kind een stuk voorzichtiger dan het andere kind, maar feit blijft dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Denk daarom zeker niet dat je een iPad zonder hoesje kunt geven, want dan is de kans op beschadigingen al snel heel groot. En dat hoeft niet eens door je eigen kind te gebeuren. Zelf zal je hem vast ook wel eens in een onbewaakt moment laten vallen. iPad hoesjes zijn dan ook zeker geen overbodige luxe. Er zijn zelfs speciale hoesjes voor kinderen die extra veel bescherming bieden. Hierdoor weet je zeker dat de iPad in optimale conditie blijft en bespaar je jezelf een hoop stress.

2. Stel schermtijd in

Natuurlijk wil je niet dat je kind de hele dag alleen maar op zijn iPad zit. Daarom is het verstandig om hier duidelijke afspraken over te maken. Zorg er in elk geval voor dat hij of zij niet lang naar een beeldscherm kijkt voordat het bedtijd is. Dit kan de nachtrust namelijk negatief beïnvloeden. Ook in bed is dan ook voor veel ouders geen optie. Probeer er daarnaast voor te zorgen dat er voldoende afwisseling is tussen schermtijd en lekker buiten of binnen spelen.

Ben je bang dat je zelf vergeet hoe lang je kind al op de iPad zit of dat hij deze zelf weet te pakken? Dan kun je ook een schermtijd instellen op de iPad zelf. Zodra de tijd is verlopen, moet je kind aan jou komen vragen om de toegangscode voordat hij verder kan. Hierdoor weet je zeker dat er buiten deze tijd niet meer op de iPad wordt gezeten.

3. Stel in wat je kind wel of niet mag zien

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je kind dingen ziet die niet voor zijn leeftijd geschikt zijn. Daarom is het verstandig om hier beperkingen bij in te stellen. Dit doe je eenvoudig via instellingen. Tik vervolgens op ‘Schermtijd’ en dan ‘Beperkingen’. Hierbij kun je drukken op ‘Beperkingen voor materiaal’. Vervolgens zie je een lange lijst met dingen die je kunt blokkeren. Hierbij is het mogelijk dat je kind enkel dingen uit zijn leeftijdscategorie kan zien, maar ook om bepaalde sites eenvoudig te blokkeren.

Geef een reactie