LifestyleTipsvrouwen

Accessoires trends nazomer 2020

Accessoires trends nazomer 2020

We hebben een – voor Nederlandse begrippen – extreem hete zomer achter de rug. Maar voor we de donkere dagen ingaan, kunnen we nog even genieten van de nazomer en hebben we weer wat meer oog voor modetrends. We hebben een paar bijzondere trends ontdekt, die we je niet willen onthouden. Een goed moment om je eigen collectie accessoires te checken en waar nodig aan te vullen. Zo weet je in elk geval zeker dat je straks niet uit de toon valt!

De bandana is terug

In de jaren 90 was het een enorm succes. Modehuis Dior brengt de bandana weer terug in het modebeeld. Het woord bandana is trouwens afgeleid van het Hindi-woord bandhana en dat betekent binden. Al aan het eind van de negentiende eeuw werd de bandana veel gedragen, toen vooral door cowboys, mijnwerkers en treinmachinisten in het westelijk deel van de Verenigde Staten. Ze droegen de vierkante doek om hun nek. Om er een hoofddeksel van te maken, vouw je de doek eenmaal diagonaal dubbel en knoop je de doek achter je hoofd vast. Dior presenteert deze nazomer een variant die gemaakt is van zacht satijn en katoen.

Je tas afstemmen op je kleding

Een nieuwe trend is het afstemmen van je tas op je kleding. De grote modemerken springen hier handig op in door tassen als het ware te integreren in de kledinglijn. Het resultaat is een tas die vrijwel niet meer opvalt, omdat hij volledig opgaat in de outfit. Toch wordt het een dure liefhebberij als je in deze trend meegaat, want dan zou je voor elk tenue een andere tas moeten aanschaffen. Gelukkig kan het ook anders. Gucci heeft de populaire Jackie-tas (vernoemd naar Jackie Kennedy) opnieuw in de schijnwerpers geplaatst. Sowieso is een damestas van leer een goed idee voor elke modebewuste vrouw van nu. Ze zijn er in vele soorten en maten, zodat je er eindeloos mee kunt combineren.

Parels zijn hot

We zagen ze de laatste maanden al steeds vaker: parels! Lange parelkettingen, maar ook haarspeldjes waarin parels zijn verwerkt. Combineer ze met make-up die een parelmoerschijnsel nabootst en je hoort er helemaal bij. Ook op het gebied van sieraden zijn parels weer helemaal in de mode. Dat was in de jaren 50 van de vorige eeuw overigens ook het geval, want niemand minder dan Coco Chanel verraste iedereen destijds al met parels in de ontwerpen.

Geef een reactie