Huis en tuinmannenTips

Een stimulerende werkomgeving creëren? Kies voor ergonomisch kantoormeubilair

robberechts

In een aangename en productieverhogende werkomgeving kun je doen waar je goed in bent en heb je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Maar voor iedereen ziet een stimulerende werkplek er anders uit. De achterliggende reden daarvan is eenvoudig, want iedereen stelt nu eenmaal andere eisen aan hoe zijn of haar werkomgeving eruit hoort te zien. Ook het beroep dat iemand uitoefent en de bijbehorende activiteiten zijn daarop van invloed. De ideale werkplek bestaat dus eigenlijk niet. Maar over één ding zijn zowel deskundigen als werkgevers en werknemers het eens. Een goed ingerichte werkplek voldoet aan de gestelde Arbo-normen en aan diverse ergonomische aspecten. Zo ontstaat een gezonde werkomgeving waar vitale medewerkers tot volle ontplooiing komen.

Dynamisch werken

Een van de oplossingen om een gezonde werkplek te creëren, schuilt in zit-sta-werken. Het is een gegeven dat kantoormedewerkers steeds langer en vaker achter elkaar op hun plek zitten. Het kan zelfs ernstige lichamelijke gevolgen hebben als je dit langer dan acht uur op een dag doet. Als je te lang in dezelfde houding zit, kan dit hart- en vaatziekten, darm- en borstkanker, diabetes, verhoogd cholesterol en depressie in de hand werken. Om de gezonde, afwisselende houding van zitten en staan te stimuleren, is het aan te raden om de werkplek met zogenaamde zit-sta-bureaus in te richten. In de wereld van projectinrichting heeft Haworth een naam hoog te houden als het aankomt op systemen voor een motiverende en flexibele werkomgeving. Het uitgebreide aanbod van dit merk omvat onder andere elektrisch verstelbare bureausystemen. Die dragen bij aan een ergonomische werkhouding.

Comfortabel zitten

Ook een ergonomische bureaustoel mag volgens de Europese richtlijnen voor kantoormeubelen niet ontbreken op de werkplek. Een bureaustoel heeft als doel om de meest gezonde manier van zitten optimaal te ondersteunen. RH is een van de meest vooraanstaande producenten van werkstoelen, laboratoriumstoelen en beeldschermstoelen van Europa. Om die te produceren, werkt de fabrikant nauw samen met zowel designers als ergonomen. De comfortabele RH Logic bureaustoelen zijn goede voorbeelden van zitmeubelen die bijdragen aan een verantwoorde werkhouding. De stoelen kunnen naar zitbehoefte en naar het lichaam van de gebruiker worden ingesteld en zijn te voorzien van extra opties, bijvoorbeeld van speciale armleggers en een ergonomische hoofdsteun.

Vernieuwende ontwerpen

Bij het inrichten van werkplekken mogen ook ruimtes zoals spreekkamers, vergaderruimtes en wachtkamers niet worden vergeten. De vernieuwende ontwerpen van het merk Casala staan voor een hoge mate van comfort en hebben een lange levensduur. De designmeubelen zijn gebruiksvriendelijk en functioneel, hebben een tijdloze uitstraling en worden gemaakt met vakmanschap en uiterste precisie. Het productgamma omvat onder andere: zitelementen, modulaire tafelsystemen en stoelen. Wil je het plaatje qua veiligheid en gebruiksvriendelijk in jouw werkomgeving compleet maken? Kies dan voor het degelijke en hoogwaardige kantoormeubilair van Robberechts. De collectie omvat draaideurkasten, roldeurkasten, schuifkasten, directiemeubilair en vergadermeubilair en voldoet aan de geldende Europese Arbo-normering.

Geef een reactie