algemeenLifestyleTips

Kerstkaarten in stijl versturen

kerstkaart in stijl versturen

Ondanks dat je er misschien nog even niet over wilt denken is het over een tijdje al weer zo ver: de kerstkaarten kunnen weer op de bus gedaan worden! Als je het dit jaar speciaal wilt aanpakken is het belangrijk om al tijdig na te denken over wat voor kaarten je wilt versturen en hoe je dit aan gaat pakken. Hier kan je immers nooit te vroeg mee zijn! Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende mogelijkheden voor het versturen van kerstkaarten. Wat echter nooit kan ontbreken is een decemberzegel om de envelop mee te versieren. Weet jij al welke kerstkaarten je wilt gaan versturen? Of kan je nog wel wat inspiratie gebruiken? In dit artikel geven we een paar leuke voorbeelden zodat het uitzoeken van de leukste kerstkaart in een mum van tijd gebeurd is.

Zelf kerstkaarten maken

Steeds meer mensen kiezen er voor om de kaarten zelf te maken. Uiteraard geeft dat ook een hartstikke leuk effect. Je kan zelf creatief aan de slag gaan met karton, leuke stickers en andere plaatjes. Het is echter ook mogelijk om zelf een fotokaart te maken om zo je gezin erbij te betrekken. Maak gezamenlijk een mooie foto en geef de kerstkaart een 3D effect. Zo lijkt het net of jouw gezin uit de kerstkaart komt vallen om zeer fijne dagen te wensen. Hoe leuk is dat?

kerstkaarten maken

Tips voor een fotokaart

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een kerstkaart te laten maken. Veel mensen kiezen voor een fotokaart. We zijn inmiddels allemaal wel bekend met de traditionele foto met het gezin voor de kerstboom, maar het kan natuurlijk veel gekker! Ga voor een uniek plaatje en maak de foto alvast in de zomer. Poseer met het gezin in de jacuzzi of op het strand en zet de kerstmutsen maar alvast op. Unieker dan dat krijg je het niet! Heb je huisdieren? Betrek deze dan ook in de foto. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, nietwaar? Nu enkel nog wat kerstzegels in huis halen en de kaart is al bijna klaar.

Waarom kerstkaarten versturen?

Anno 2018 is het niet zo normaal meer als vroeger om kaarten te versturen. Als iemand jarig is versturen we een berichtje via onze telefoon en plaatsen we een leuke afbeelding op social media. Tijdens de kerstdagen wensen we iedereen gemakkelijk feestdagen met een algemene wens op Facebook of andere bekende kanalen. Echt persoonlijk is dat eigenlijk niet. Waar is de sfeer gebleven van vroeger? De kaarten die door het huis hingen met vrolijke tekstjes en fijne wensen? Inmiddels krijg je misschien net vijf kaarten binnen en versturen mensen een berichtje met het nieuwe jaar. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Met het sturen van kaarten laat jij gemakkelijk zien dat je aan iemand denkt en kan je bovendien ook nog eens een persoonlijke noot in de kaart verwerken. Dat is toch veel prettiger dan een algemeen en vluchtig geschreven berichtje op social media? Ga jij deze kerst weer kerstkaarten sturen?

Geef een reactie