Huis en tuinTips

Inspiratie voor de kleine badkamer

Inspiratie voor de kleine badkamer

Het inrichten van een kleine ruimte is nooit gemakkelijk, maar als het gaat om een veelgebruikte ruimte, zoals de badkamer, lijkt het haast een onmogelijke klus te zijn. Tegenwoordig wonen we steeds compacter. Dit heeft veel te maken met de bevolkingsgroei. Woningen moeten compacter gebouwd worden om zo meer huizen te plaatsen. Het gevolg zijn ook kleinere ruimtes. Dat is niet erg, zolang deze op creatieve wijze gestyled worden. Creatief omgaan met de bestaande ruimte is nog nooit zo belangrijk geweest. Maar hoe doe je dat in een kleine badkamer? Hieronder vind je enkele tips voor een ruimtelijk gevoel in de badkamer.

Eyecatcher

Vaak zien we dat mensen lege ruimtes zoveel mogelijk proberen te voorkomen. We proppen daarom allerlei woonaccessoires en meubilair in één ruimte. Zo proberen we sfeer te creëren. In de praktijk zien we echter dat dit juist het tegenovergestelde voor een ruimte doet. Plaats liever één duidelijke eyecatcher in de ruimte dan tientallen kleine tierelantijntjes. Zo breng je meer sfeer in de badkamer, maar blijft het geheel ruimtelijk en overzichtelijk. Het is natuurlijk nog mooier als je kiest voor een praktische eyecatcher, iets wat ook nog enorm gemakkelijk in gebruik is. Denk bijvoorbeeld aan prachtige designradiatoren. Deze geven de badkamer direct een andere uitstraling en ze zijn ook nog eens praktisch in gebruik.

designradiatoren

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegels zijn je beste vriend in de badkamer. Niet alleen om nog even je outfit te checken, maar ook om een ruimtelijk gevoel te creëren! Plaats een grote spiegel op een strategische plek om zoveel mogelijk (zon)licht te weerkaatsen. Hierdoor lijkt de ruimte direct een stuk groter. Kies bij voorkeur voor een spiegel zonder opvallende randen, zo integreer je de spiegel beter in de ruimte en sluiten ze perfect aan op de rest van het meubilair.

Keuzes maken

In kleine ruimtes is het altijd belangrijk om keuzes te maken. Wellicht heb je altijd al gedroomd van een prachtig vrijstaand bad en inloopdouche, maar is dit ook wel realistisch? Kies eerst voor de belangrijkste elementen van de badkamer. Schaf een toilet van Douche Concurrent aan, koop een badkamermeubel, plaats een radiator en maak een keuze tussen een bad of douche. Als er vervolgens nog ruimte overblijft, kan je altijd nog voor extra’s kiezen. Bij kleine ruimtes geldt: less is more!

toilet van douche concurrent

Kleur

De juiste kleuren kunnen heel veel doen voor een kleine ruimte. Vrijwel iedereen weet dat donkere kleuren de ruimte optisch kleiner kunnen maken. Kies daarom altijd voor lichte kleuren. Je kunt echter ook een beetje outside-the-box denken en voor gedurfde kleuren kiezen. Hou je de badkamer liever zo neutraal mogelijk? Dan is wit of beige je beste vriend. Bedenk wel dat de ruimte dan al snel enorm steriel kan lijken. Breng daarom wat leven in de brouwerij door voor het sanitair, meubels en accessoires een andere kleur te kiezen. Zwarte meubels kunnen de ruimte bijvoorbeeld direct een luxe uitstraling geven, terwijl je met de witte wanden het ruimtelijke effect creëert. Durf gewaagde kleurkeuzes te maken, de badkamer is daar uitstekend geschikt voor

Geef een reactie