PC&internetTechnologiezakelijk

3 tips voor het kiezen van uitstekende WordPress webhosting

web-hosting

Als je zelf een website op basis van WordPress wil starten, is het belangrijk dat je gebruikmaakt van de juiste webhosting. Dit klinkt echter een stuk eenvoudiger dan het is. Zeker als je nog weinig ervaring hebt met het starten van een website, webshop of blog kan het aanbod van hosting partijen overweldigend zijn. Hierdoor is het lastig om nog een weloverwogen beslissing te maken. Om die keuze een beetje makkelijker te maken, hebben wij 3 tips voor het kiezen van uitstekende WordPress webhosting voor jou op een rijtje gezet. Van mijn.host tot ieder ander hosting partij, jij weet tegenwoordig waar je op moet letten om de juiste keuze te maken.

1.     Hoe zit het met de veiligheid?

WordPress is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Deze biedt iedereen de mogelijkheid om een eigen webshop, blog of website te maken. Hiervoor is weinig kennis en ervaring vereist. Helaas heeft de populariteit ook een keerzijde. Hackers zien namelijk een fijn doelwit. Regelmatig zijn er veiligheidslekken te vinden in de code van WordPress. Dit heeft ook te maken met de hosting die je kiest. Een goede hoster zorgt ervoor dat eventuele lekken niet op kunnen treden. Hierdoor is de veiligheid van jouw webpagina verzekerd. Als bedrijf wil je natuurlijk nooit meemaken dat een vreemde toegang heeft tot jouw persoonlijke gegevens en contact kan leggen met klanten. Met de juiste host verklein je dit risico en profiteer je van een veilig gevoel.

wordpress

2.     Snelheid

Natuurlijk is ook de snelheid van de pagina van essentieel belang. Er is uiteraard niets vervelender dan een webpagina bezoeken die heel langzaam laadt. De kans is dan groot dat bezoekers een andere pagina de voorkeur geven. Zeker bij een webshop is dit geen fijn idee, zo kan je immers klanten verliezen. De snelheid van jouw WordPress hosting is daarom essentieel. Bekijk daarom goed of de hosting met de laadtijd van de pagina’s rekening houdt.

3.     Goed contact met de hoster

Ook is het belangrijk om altijd in contact te staan met de hoster. Als er problemen zijn, is het fijn als je een mailtje kunt sturen of telefonisch contact kunt hebben. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk hoe er gereageerd wordt. Is er sprake van een klantvriendelijke ondertoon, willen ze je dolgraag helpen en bieden ze fijne oplossingen of merk je dat je eigenlijk met je vragen of klachten niet terecht kunt? Natuurlijk weet je nooit hoe het contact zal zijn als je nog nooit gebruik hebt gemaakt van hun diensten. Daarom is het verstandig om eerst online research te doen.

Online vind je veel ervaringen van andere mensen die van deze webhosting gebruik hebben gemaakt. Zij beoordelen deze direct op de laadtijd, de veiligheid en het contact met de klant. Zo krijg je duidelijk inzicht in het doen en laten van de hosting en kan je voor jezelf bepalen of dit de juiste keuze is. Vraag eventueel ook aan naasten of directe collega’s of zij goede ervaringen hebben met een specifieke webhosting. Bij mond-tot-mondreclame kan je er vrijwel altijd vanuit gaan dat de hosting van goede kwaliteit is. Wel zo gemakkelijk!

Geef een reactie