Mens&gezondheidSportvrouwen

Snel Diëten Na Geboorte: Hoe Doe Je Dat?

afvallen

Veel moeders willen al snel na de geboorte van hun kindje beginnen met aan de lijn doen. Ze zijn het overgewicht na al die maanden vaak compleet zat en willen hun oude vertrouwde kleren weer aan kunnen trekken. Maar hoe gaat lijnen na bevalling in zn werk?

Planning

Ontzwangeren: Een moeder komt gemiddeld (uitzonderingen daar gelaten) zon 10 tot 12 kilo aan tijdens een zwangerschap. De kindje, het vruchtwater, de moederkoek en de vruchtvliezen wegen gezamenlijk zon 5 tot 6 kilo, dus de rest van het overgewicht moet je zelf met een vermageringskuur verliezen.

Je lijf heeft na je zwangerschap zon 6 weken nodig om te ontzwangeren. Eet tijdens deze weken gezond, probeer niet te snoepen en langzaam weer wat aan beweging te gaan doen. Zeker in combinatie met borstvoeding geven zul je zien dat je al een aantal kilos kwijt raakt.

Zes maanden

Je lichaam zal na ongeveer een half jaar weer normaal gaan werken en het is belangrijk dat je tijdens deze tijd juist voor jezelf zorgt. Ga in deze tijd geen crash dieet volgen, want dat kost je gewoon te veel puf. Neem rustig de tijd om van je overgewicht af te raken, maar beperk het tot een halve kilo per week. Meet je hierbij overigens niet aan supersterren die drie weken na hun bevalling alweer maatje 0 zijn. Zij hebben een helper voor alles en daarbij is zo drastisch lijnen na zwangerschap niet gezond of verantwoord.

Borstvoeding geven en lijnen:

Tijdens borstvoeding geven wordt het geadviseerd om naar schatting 500 calorieen per dag extra te eten. Dit is helemaal geen opgave: als je een verantwoord dieet schema volgt zul je tijdens deze periode zelfs afvallen. Zorg ervoor dat je tijdens deze periode (en eigenlijk altijd) voldoende mineraalwater drinkt, idealiter zon 2.5 liter water per dag.

Afvallen na zwangerschap is overigens helemaal niet verboden, zolang je het met het geschikte dieet aanpakt.

Heb jij nog goede tips? Deel ze met ons! Jouw commentaar en bijdrage is belangrijk om elkaar te inspireren, dus alvast bedankt hiervoor. Het kost je slechts 2 minuten.

 

 

Geef een reactie