Auto&vervoerLifestyleTips

Wat kan je doen op Tenerife?

Wat kan je doen op Tenerife?

Tenerife behoort al jarenlang tot de absolute top van vakantiebestemmingen waar Nederlanders graag naar toe gaan. Dat is ook niet zo vreemd, want Tenerife heeft ontzettend veel te bieden. Dit is immers het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Waar en wanneer je ook naar Tenerife op vakantie gaat, je geniet altijd van geweldige temperaturen. De temperatuur komt het hele jaar door niet lager te liggen dan 20 graden. Het is dan ook geen verrassing dat veel Nederlandse senioren in Tenerife overwinteren. Bovendien heeft het eiland voor ieder wat wils. De zonneaanbidder kan heerlijk van een ‘zon-zee-strandvakantie’ genieten, terwijl de actieveling de ongerepte natuur kan trotseren. Na slechts 4,5 uur vliegen kan jij al op deze top bestemming aan komen. Vier jij dit jaar vakantie op Tenerife? In dit artikel lees je wat dit eiland jou allemaal te bieden heeft.

Huur een auto!

Voordat we de mooiste bezienswaardigheden op een rijtje zetten, willen we je alvast één belangrijke tip geven: huur vooral een auto op het eiland. Tenerife kan je namelijk het beste verkennen door zelf op pad te gaan. Taxiritjes zijn natuurlijk ontzettend prijzig en ook van een goed openbaar vervoer is er niet echt te spreken. Gelukkig zijn er op het eiland meerdere mogelijkheden om zelf vervoer te huren. Van een scooter tot een luxe auto, jij verkent binnen no-time het eiland van je dromen.

Puerto de la Cruz

Ben je op zoek naar een geweldige plek om heerlijk te vertoeven op Tenerife? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Puerto de la Cruz. Dit is veruit het mooiste stadje op dit eiland. De stad kent enorm veel restaurants, waar jij heerlijke plaatselijke gerechten kunt proeven, tuinen en zwembaden. Deze bruisende stad is bovendien ‘the place to be’ als je heerlijk uit wilt gaan. In de zomermaanden zien we dan ook vaak dat vooral jongeren Puerto de la Cruz bezoeken.

Puerto de la Cruz

Los Gigantes

Een dagje weg op Tenerife? Dan mag je zeker de rotsformaties van Los Gigantes niet overslaan. Dit is één van de mooiste bezienswaardigheden op het eiland en geeft een indrukwekkend beeld van de ongerepte vulkanische natuur. Bovendien is er nabij een mooie haven gelegen, waar je heerlijk op excursies kan gaan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op dolfijn- of walvissenexcursie te gaan. Momenten die je nooit meer vergeet!

Tapas eten

Heerlijk lunchen of dineren op Tenerife? Geen probleem! Dit eiland kent talloze restaurants die jou inwijden in de Spaanse cultuur. Natuurlijk zijn er ook restaurants die voornamelijk op toeristen gericht zijn. Hier kan je de meest bekende gerechten uit Europa eten. Het is natuurlijk nog veel leuker om op ontdekkingsreis in de gastronomie van Spanje te gaan. Vooral Spaanse tapas eten is een ware aanrader. Hierbij krijg je meerdere kleine hapjes voorgeschoteld. Zo proef je telkens een klein stukje van hun cultuur.

Wil je échte traditionele gerechten uit Tenerife proberen? Strijk dan eens neer bij het bekendste restaurant in het voormalige red-light-district: La Hierbita. Hier geniet je van een knus restaurant die de meest traditionele gerechten van Tenerife serveert!

 

Geef een reactie