Huis en tuinMens&gezondheidTips

Wat te doen tegen muggen en teken?

muggen

Met zekerheid kan gezegd worden dat muggen de meest irritante insecten zijn in Nederland, samen met zijn stekende soortgenoten wespen en teken. Soms zouden we wensen dat deze beesten niet bestonden maar ze zijn nou eenmaal nodig om de fauna in balans te houden. Maar je kan jezelf er wel tegen beschermen. In deze blog lees je hou je je tegen insecten als muggen en teken kan beschermen.

Bescherming tegen muggen en teken

Lig je net lekker te slapen, hoor je ineens gezoem rondom je oren. Dit geluid geeft menig mens kippenvel. We willen namelijk niet gestoken worden. Soms word je wakker omdat je al gestoken bent en je een jeukend bultje, of jeukende bultjes hebt op je lichaam. Om verdere schade te voorkomen ga je dan op muggenjacht welke soms wel een uur kan duren als je geen geluk hebt. Om deze jachten te voorkomen is het verstandig om spullen in huis te hebben die je beschermen tegen muggensteken. Het is natuurlijk vervelend als je gestoken wordt door een mug, teek of ander insect. Maar wist je dat je van insectensteken en insectenbeten ook nare ziektes op kunt lopen. In Nederland komt malaria niet voor maar in Afrika bijvoorbeeld wel. In Nederland hebben we hier geen last van maar hebben we bijvoorbeeld wel weer last van tekenbeten die ziektes als Lyme kunnen veroorzaken. Bescherming is dus belangrijk.

In de webshop van de GGD, https://webshop.ggdreisvaccinaties.nl/muggen-en-teken, kan je deze spullen bestellen. Je kan in principe twee kanten op als het gaat om preventieve bestrijding van muggen. Je kan DEET anti-insecten spray kopen of je kan aan de slag gaan met producten als klamboes en anti insecten lakens. Er zijn mensen die het niet fijn vinden om ‘chemische’ producten als DEET spray op je lichaam te sprayen maar wij garanderen dat dit geen enkel effect heeft op de menselijke gezondheid.

Door gebruik te maken van onze muggen, teken en overige insecten spullen bent u een stuk beter beschermd tegen insectenbeten/steken. Zo kan je met een gerust gevoel op vakantie gaan naar de meer tropische landen waar ziektes naar aanleiding van een insectenbeet aan de orde van de dag zijn. Ben je uiteindelijk vergeten om je klamboe goed dicht te doen of heb je je niet goed ingesmeerd met DEET spray en ben je toch gestoken? Dan is een van de Care Plus gif uitzuiger heel handig om de pijn en irritatie te verminderen. Neem eens een kijkje in de webshop van de GGD.

Geef een reactie