Huis en tuin

3 tips bij het samenstellen van een kast op maat

3 tips bij het samenstellen van een kast op maat

Kasten zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Lukt het je echter maar niet om die ene perfecte kast te vinden? Is hij te onoverzichtelijk of beschik je over onvoldoende hang- en legruimte? Of wil je deze in een hoek plaatsen waar eigenlijk vrijwel geen enkele standaard kast neergezet kan worden? Dan ontkom je niet meer aan een kast op maat.

Daar is gelukkig ook helemaal niets mis mee, want een kast op maat biedt talloze voordelen. Je kunt deze niet alleen geheel naar eigen wens samenstellen, maar hij past ook nog eens in iedere ruimte en beschikt over optimale uniciteit. Hierdoor geef je jouw slaapkamer direct een fantastische, persoonlijke touch. Maar hoe kun je het samenstellen van een kast op maat nu eigenlijk het beste aanpakken? Waar let je op? Waar hou je rekening mee? In dit artikel geven we 3 tips om je om weg te helpen.

1. Zet alle wensen op een rijtje

Voordat je een kast naar wens kunt gaan samenstellen, is het goed om alvast na te denken wat je dan op dit moment graag anders zou willen zien bij je eigen kast. Ga dus maar eens goed voor je huidige kast staan en bedenk goed wat er moet veranderen, zodat deze volledig aan alle wensen zal voldoen. Is hij bijvoorbeeld te klein? Is er onvoldoende ophangruimte? Wat vind je fijn of juist helemaal niets?

Heb je werkelijk geen idee welke wensen je precies kunt verwerken in een op maat gemaakte kast. Breng dan eens een bezoekje aan Pinterest of een site waar ze kasten op maat maken. Hier vind je vaak talloze voorbeelden, zodat je een beetje weet wat er wel of juist niet mogelijk is.

2. Laat geen centimeter van de muur onbenut

Het grootste nadeel van standaard kasten is dat deze maar in enkele formaten verkrijgbaar zijn. Wanneer je deze tegen een vreemde hoek wilt plaatsen, dan zal je dus vaak akkoord moeten gaan met een kleinere kast. En dat is zonde, want je kunt enorm veel ruimte besparen door geen centimeter van de muur tot het plafond onbenut te laten. Met een kast op maat is dit eindelijk mogelijk. Meet zorgvuldig op tot hoe hoog de kast uiterlijk mag komen en deze zal vervolgens precies zo voor jou worden gemaakt. Geen zorgen, ook bij een schuin dak is dit gewoon mogelijk.

3. Extraatjes

Een kast hoeft natuurlijk niet alleen gebruikt te worden om de kleding in op te bergen. Tegenwoordig zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die hun wasmachine, wasdroger of wasmand in de kledingkast opbergen. Met een kast op maat is dit ook zeker mogelijk. Geef simpelweg jouw wensen door en hier wordt vervolgens extra ruimte voor gecreëerd.

Denk er ook over na of je wellicht graag ziet dat er extra spiegels op de kast worden gemonteerd of dat je misschien zelfs wel het hanggedeelte helemaal weg wilt laten om zo meer legruimte over te houden. Jij bepaalt wat voor jou het prettigst is en welke extraatjes niet mogen ontbreken. Zo weet je altijd zeker dat de kast aan al jouw wensen voldoet.

Geef een reactie