Huis en tuinTips

3 tips voor een sfeervolle kinderkamer

3 tips voor een sfeervolle kinderkamer

Het inrichten van de kinderkamer kan soms nog best wel een beetje lastig zijn. Je wil immers niet alleen dat deze zeer functioneel is, maar ook nog op de wensen van je kind aan sluit. Het is vooral belangrijk dat je naar de wereld van je kind kijkt. Wat speelt er op dit moment in zijn of haar leventje? Waar is je kind enthousiast over? Dit kan soms nog best lastig te ontdekken zijn. Na school laten ze immers meestal niet al te veel los. Opper daarom gerust wat ideeën en let op de reactie van je kind. Zodra deze enthousiast begint mee te brainstormen, weet je dat je alvast in de goede richting zit!

Maar waar moet je eigenlijk nog meer, behalve de wensen van het kind, aan denken als je een kinderkamer inricht? Hoe creëer je een sfeervolle en functionele kinderkamer? Wij geven 3 tips.

1.    De juiste verlichting

Verlichting speelt in iedere ruimte een belangrijke rol. Zo ook in de kinderkamer. Naast het praktische aspect, hoort deze ook voldoende sfeer te geven. Maar hoe zorg je voor de gouden combinatie tussen praktische- en sfeervolle verlichting?

Om die vraag te beantwoorden is het eerst belangrijk om een lichtplan te maken. Bedenk goed welk licht je nodig hebt. Logischerwijs zal er een lamp aan het plafond hangen voor ‘algemene verlichting’. De zorgt er voor dat de kamer direct verlicht is als je binnenstapt. Naast deze standaard lamp kan je ook een aantal sfeervolle schemerlampjes toevoegen.

Ben je op zoek naar veelzijdige verlichting die zowel een functionele- als sfeervolle rol kunnen vervullen? Kies dan voor de led dimmers van https://www.ledinbouwspotsleds.nl. Hiermee kan je de lamp geheel naar eigen wens aanpassen. Heb je bijvoorbeeld functioneel licht nodig bij het aankleden van je kind? Dan laat je de ledlamp op volle sterkte branden. Wil je nog een verhaaltje voor het slapengaan voorlezen en mag de ruimte alvast wat donkerder gemaakt worden? Dan dim je het licht. Dat is nog eens gemakkelijk!

2. Kindvriendelijk

Dit lijkt misschien een open deur, maar we vermelden het toch nog maar even: houd de kamer zo kindvriendelijk mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hygiëne en praktische aspecten. In een kinderkamer wordt nou eenmaal druk gespeeld. Een wit vloerkleed of bewerkelijke muren zijn dan ook een minder goed idee. Ook is het belangrijk om stopcontacten te beveiligen en losse snoeren weg te werken. Zo kan je de veiligheid van je kind waarborgen en kan je hem of haar met een fijner gevoel in de slaapkamer laten spelen.

3. Thema voor de kinderkamer

Veel kinderen ontwikkelen rond de basisschoolleeftijd enorme passies voor televisieseries, dieren of specifieke hobby’s. Het kan leuk zijn om hierop in te spelen en de kinderkamer een thema te geven. Hierdoor zal je zeker een paar glimmende kinderoogjes gaan zien!

Bedenk natuurlijk wel dat er niets zo veranderlijk is als een kind. Waar hij vandaag de dag nog dol is op een bepaalde televisieserie, kan dat over drie maanden alweer anders zijn. Ga dan ook niet over the top met een bepaald thema. Houd het simpel met een paar decoratiestukken, een dekbed of een klein vloerkleedje. Zodra je kind hier weer op is uitgekeken, doet het dan ook een stuk minder zeer in je portemonnee!

Geef een reactie