Huis en tuinTipszakelijk

Ontdek de eindeloze bouwmogelijkheden van betonblokken

Ontdek de eindeloze bouwmogelijkheden van betonblokken

Als je werkzaam bent binnen de bouwwereld of bij een betonverwerkingsbedrijf, heb je er ongetwijfeld vaak mee te maken: restbeton dat je moet afvoeren. Je bent daarbij gebonden aan strenge eisen en milieu-normeringen en daarom is dit beslist geen sinecure. Maar we hebben goed nieuws, want er bestaat tegenwoordig een veel slimmere manier om restbeton te verwerken! Je kunt restbeton hergebruiken door er betonblokken van te maken. Die kun je vervolgens verkopen aan bijvoorbeeld agrariërs of bedrijven die actief zijn op het gebied van recycling. De zogenaamde stapelbare betonnen blokken zijn relatief eenvoudig te maken met behulp van betonblokmallen van staal. Bovendien hoef je op deze manier geen verwijderingskosten te betalen, draag je bij aan de circulaire economie én geniet je extra inkomsten.

Eindeloze bouwmogelijkheden

We kunnen nog een factor toevoegen aan de voordelen van betonblokken. Het uitgebreide assortiment beschikbare mallen, biedt eindeloze bouwmogelijkheden. Hiermee zijn op gemakkelijke, precieze en snelle wijze tientallen soorten betonconstructies te maken. De methode maakt constructies mogelijk waar los gestort beton niet tegenop kan. Met één mal maak je stapelbare betonblokken in allerlei afmetingen en vormen. Dit is mogelijk dankzij de slimme deelwanden die de mal aanpassen voor uiteenlopende kleinere typen blokken. De betonblokmallen zijn dus niet alleen handig, maar werken ook kostenefficiënt. Dat komt goed van pas wanneer je betonblokken wilt produceren voor bijvoorbeeld scheidingswanden in stallen, wanden in schuren en muren van bedrijfshallen.

SONY DSC

Bestand tegen een hoge druk

De betonblokken zijn te combineren en te stapelen via hetzelfde principe als legostenen. De stapelblokmallen hebben ongekende toepassingsmogelijkheden. De stapelbare betonblokken kun je bijvoorbeeld inzetten bij het realiseren van (tijdelijke) opslagruimtes, sleufsilo’s, kelderwanden, funderingen en voor vele andere mogelijkheden. Bij elke betonconstructie ontstaat een stevig, solide en strak resultaat, doordat elk stapelblok identiek is aan het andere dankzij de hoogwaardige mallen. De massieve muren en andere constructies, hebben een groot draagvermogen en zijn bestand tegen een hoge druk.

Geef een reactie