Huis en tuinTips

Inspiratie voor jouw tuinfeest

Inspiratie voor jouw tuinfeest

Met zonnige dagen in het vooruitzicht plan jij jouw volgende tuinfeest. Je ziet het al helemaal voor je: een gezellige avond samen met de mensen met wie je het liefst je doorbrengt. Voordat je kan genieten van het eindresultaat, moet je het tuinfeest toch eerst plannen. Hoe je dat aanpakt? Dat vertellen we in dit artikel.

Thema

Je tuinfeest hoeft niet per se een thema te hebben, maar waarom niet? Dat maakt het wel extra speciaal. Er zijn veel thema’s om uit te kiezen. Je kan bijvoorbeeld een filmavond er van maken, een soort buitenbioscoop. Kussens op het gras, popcorn en een enorm doek waar de film op wordt afgespeeld. Liever een tuinfeest overdag? Dan kan je een thema kiezen als een tropisch feest met kokosnoten en palmbomen en al of een cocktailparty. Alles kan. Denk creatief! Het is ook leuk om je gasten over te halen om verkleed te komen, passend bij het thema.

Decoratie

Wat is een feest zonder decoratie? Sfeerverlichting, slingers hier en daar, hangdecoratie en ga zo maar door. Decoratie helpt om de sfeer te creëren op een feest. Nu we het toch over sfeer hebben: een kampvuur maken of een vuurkorf aansteken is ook een goede sfeermaker. Met zijn allen rond het vuur marshmallows roosteren, dat wordt geheid een succes. 

Inrichting

We hadden het al over decoratie, maar de inrichting van je tuin is evengoed belangrijk. Tuinmeubelen zoals een comfortabele loungebank of een tuintafel waar jouw spread aan hapjes en drankjes staan uitgestald is minimaal nodig voor een geslaagd tuinfeest. Maar er zijn nog veel meer tuinmeubelen waar je aan kan denken. Met een buitenkeuken in je tuin kan je de lekkerste gerechten klaarmaken terwijl je niks van het tuinfeest hoeft te missen. Weet jij al hoe je je tuin gaat inrichten voor jouw volgende tuinfeest?

Geef een reactie