Tipszakelijk

De ideale kantoorverlichting? Kies voor led panelen!

ç

De meeste kantoren zijn uitgerust met systeemplafonds en verlichtingspanelen. Voorheen werd hierbij meestal van TL-armaturen gebruik gemaakt. De afgelopen jaren is echter duidelijk een verandering te merken. Doordat de meeste mensen steeds meer aandacht besteden aan het milieu, zien we ook dat de verduurzaming op kantoren een belangrijke rol speelt. Zoals iedereen die een kantoor runt zal beamen, is de verlichting een grote kostenpost op de werkvloer. Vaak branden deze de gehele dag en dat kost veel energie. Dat is niet alleen slecht voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Daarom wordt er steeds vaker voor duurzame oplossingen gekozen. Hierbij geldt dat voornamelijk led panelen zeer populair zijn. Maar waarom eigenlijk? Waarom kunnen deze als de meest ideale kantoorverlichting worden beschouwd?

Nadelen van TL-armaturen

Wanneer een kantoor nog niet geheel verduurzaamd is, zal deze meestal ook nog steeds van TL-panelen zijn voorzien. Toch kan dit enorm veel nadelen hebben. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor het werkplezier. Zo kunnen TL-armaturen ontzettend flikkeren, waardoor er een onprettige werkomgeving ontstaat. Daarnaast is het design ook minder mooi dan je bijvoorbeeld bij led panelen ziet. En misschien wel het grootste nadeel van TL-armaturen: ze verbruiken ontzettend veel energie. Wie een duurzame keuze op kantoor wilt maken, zal dan ook eerder baat hebben bij led panelen.

led panelen

Waarom kiezen voor led panelen?

Led panelen passen prima binnen vrijwel ieder systeemplafond en kunnen eenvoudig gemonteerd worden. Hierdoor hoeft het plafond geen gigantische verbouwing te ondergaan om vervanging mogelijk te maken. Het TL armatuur kan eenvoudig uit het plafond geschoven worden, waarna zijn plek ingenomen kan worden door led panelen. Maar van welke voordelen profiteer je dan? Wij zetten ze hieronder voor jou op een rijtje:

 

  • Door over te stappen op led verlichting, bespaar je eenvoudig veel energie. Als je alle TL-armaturen op kantoor vervangt voor led panelen, kan de besparing tot maar liefst 60% oplopen! Hierdoor geldt er een terugverdientijd van circa 1,5 jaar, afhankelijk van hoeveel de verlichting uiteraard gebruikt gaat worden. Hierdoor geniet je dus van een fikse besparing die niet alleen beter is voor je zakelijke portefeuille, maar ook nog eens het milieu een boost geeft.
  • Wist je dat led panelen over een veel langere levensduur dan conventionele verlichting beschikken? Hierdoor geniet je de komende jaren continu van voldoende licht en hoeven deze ook nog eens vrijwel niet vervangen te worden. In vergelijking gaan led panelen maar liefst 3-5 keer langer mee dan TL-armaturen. Zo bespaar je dus ook een hoop extra kosten als ze uiteindelijk vervangen moeten worden.
  • Het op kantoor natuurlijk ontzettend belangrijk dat alle werknemers zich goed kunnen concentreren. Door het flikkerlicht van TL-armaturen is dit niet altijd even goed mogelijk. Alhoewel led verlichting ook flikkert, gebeurt dit op een zeer hoog tempo. Hierdoor is deze flikkering met het blote oog niet waar te nemen en zullen werknemers ook minder snel afgeleid raken. Daardoor zijn led panelen ook nog eens zeer goed voor de efficiëntie en het werktempo op de werkvloer!
  • Door te kiezen voor led panelen, laat je als werkgever zien dat je het milieu en de verduurzaming van ons land hoog in het vaandel hebt staan. Anno 2019 wordt dit immers steeds belangrijker. Door jouw bedrijf een groen label te geven, zal dit uiteindelijk ook nog eens tot meer aandacht van klanten kunnen leiden. Een win-win situatie voor iedereen dus!

Geef een reactie