mannen

Baard laten staan? Hier moet je aan denken!

Baard laten staan? Hier moet je aan denken!

Heb je al sinds de puberteit zonder nadenken altijd de baard volledig afgeschoren? En heb je eigenlijk geen idee hoe jouw baardgroei er eigenlijk uit kan zien? Dan wordt het hoog tijd om dit nieuwe jaar eens iets anders uit te proberen. Niet meer scheren, maar trimmen en afwachten. Vooral afwachten. Het laten groeien van een baard kost tijd. Maar – met een beetje extra aandacht – zal het resultaat je versteld doen staan.

Wil jij eens iets geheel nieuws proberen? Je baard trimmen en niet meer volledig verwijderen? Maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Maak dan gebruik van de volgende tips.

Zet door

Het klinkt heel gemakkelijk om je baard te laten staan. Dat is toch gewoon een kwestie van niet meer scheren? Misschien wel. Toch zal het de komende weken erg lastig worden. Weken van veel jeuk, ongemak en bovenal ook de enorme dwang om toch een scheermesje te pakken. Niet iedereen kan binnen enkele weken een prachtige volle baard laten staan. Sterker nog: de meeste mensen zijn niet gezegend met volle baardgroei.

Merk jij na enkele weken dat er nog altijd een aantal plekken zijn waar weinig tot geen haar groeit? En voel je je daardoor genoodzaakt om toch weer alles volledig te verwijderen? Niet doen! Er zijn heel veel verschillende baardstijlen mogelijk. Misschien is er wel één die beter bij jouw natuurlijke baardgroei past. Wacht dus echt nog even af en negeer adviezen van anderen.

En de jeuk? Die is meestal na een week of twee echt wel verdwenen. Even doorzetten dus.

Ga naar een barbier

Op baardtips.nl vind je genoeg tips om zelf je baard te trimmen. Handig, maar wat als je nog helemaal niet weet hoe je je baard wilt hebben? Als je geen idee hebt welke stijl bij jou en je natuurlijke baardgroei past? Ga dan eerst eens langs een barbier.

Een barbier weet alles over baardgroei en de hedendaagse stijlen. Laat je baard eerst echt enkele weken tot ongeveer een maand staan en vraag dan om advies. Zo ziet de barbier beter hoe jouw baard eruit ziet en waar hij mee kan werken. Als het eenmaal goed in model zit, is het veel gemakkelijker om dit zo te houden en met zijn adviezen te werk te gaan.

Schaf de juiste producten aan

Het laten staan van je baard is niet enkel een kwestie van niet meer scheren. Je moet je baard goed verzorgen voor een optimaal resultaat. Het laatste wat je wil is een onverzorgde uitstraling. Koop daarom in elk geval een speciale shampoo en conditioner om de baard soepel en stralend te houden, maar denk ook aan een goede baardtrimmer en een baardkam. Gebruik eventueel wekelijks een scrub om de huid soepel te houden. Dit helpt ook om mogelijke ingroeiende haartjes te voorkomen en vroegtijdig te verwijderen.

Geef een reactie