mannenTips

Kun je beter bouwmateriaal huren of kopen?

Kun je beter bouwmateriaal huren of kopen

Als je een bouwbedrijf start, kun je er niet omheen: je hebt bouwmaterialen en apparatuur nodig. Mensen denken vaak dat je hier flink in moet investeren en alles zelf moet kopen. Deze aankoop vergt veel inspanning: zoeken op internet, documenten opvragen en verschillende leveranciers benaderen. Maar wat als een externe partij dit allemaal al voor u heeft onderzocht (en uitgevoerd)? Het is ook mogelijk om machines te huren in het gebouw. U heeft dus geen omkijken meer naar het gehele koopproces, onderhoud en keuring van uw machine. Bovendien betaalt u alleen voor de tijd dat u de apparatuur daadwerkelijk nodig heeft. Benieuwd hoe aantrekkelijk dit aanbod werkelijk is? Lees dan snel.

Afhankelijk van de beschikbaarheid

Het idee dat het kopen van machines sneller kan leveren dan het huren van apparatuur is achterhaald. In de wereld van vandaag zijn de doorlooptijden lang, en dat geldt ook voor bouwmachines. Dus als je kiest voor materiaalverhuur, weet je zeker dat alles op dat moment beschikbaar is.

Ook als een aannemer naar een van de vele verhuurlocaties in Nederland gaat, is materieel en gereedschap vrijwel altijd direct of de volgende dag beschikbaar. Een centraal computersysteem houdt namelijk bij welke machines in welk filiaal op voorraad zijn. Zo kunnen deze vestigingen indien nodig ook ’s nachts apparatuur vervangen. Dus zelfs als u populaire machines wilt huren, zoals kleine kranen, vrachtwagenkranen, autolaadkraan huren weet u dat deze machines ook voor uw project kunnen worden gebruikt.

Het beste materieel

Een ander groot voordeel van leasing is dat bouwbedrijven altijd voorop lopen op het gebied van technologie en ontwikkelingen in de branche. Aannemers kopen niet elk jaar nieuwe machines omdat er nieuwe versies zijn, maar grote bouwbedrijven verhuren ze. Daarnaast worden alle machines gekeurd en gecertificeerd, wat vaak zelfs door de bouwbedrijven zelf wordt gedaan. Bij verhuur werkt de machine gegarandeerd altijd wanneer u hem nodig heeft. Uw eigen machine heeft deze garantie niet.

Al jouw wensen vervult

Verhuur is maatwerk. Stel dat u bijvoorbeeld een baan heeft op 8 meter hoogte en alleen een kleine hoogwerker nodig heeft. Dan huur je dit ook. Wanneer je een hoogwerker koopt, moet deze geschikt zijn voor alle projecten. Hierdoor moet je vaak machines gebruiken die te zwaar zijn. De hoge kosten van de machine zetten ook kleinere klussen onder druk. Denk aan brandstof, onderhoud en afschrijving. Nu kunt u zelfs bemande machines huren. Perfect voor tijden waarin personeelstekorten vaak een probleem zijn.

Wij zouden het wel weten. Ook al lijkt het tegenstrijdig, bespaar u uezelf heel veel kosten met huren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van volledige hijskraan tot minikraan en van volledige bouwkranen tot autolaadkraan; u kunt alle projecten aan.

Geef een reactie