Auto&vervoerLifestyleMens&gezondheidSportTips

In beweging blijven? Koop een fiets!

In beweging blijven? Koop een fiets!

In het buitenland staat Nederland als fietsland beschreven. Toeristen verwonderen zich vaak over de talloze fietsen die bij stations geparkeerd zijn, de geweldige voorzieningen voor fietsers in ons land en de grote hoeveelheid kinderen die van jongs af aan op een fiets te zien zijn. Fietsen is onlosmakelijk met ons land verbonden. Toch doen we het op volwassen leeftijd vaak te weinig. Maar waarom eigenlijk?

De fiets was in onze jeugd vaak een vervoersmiddel. We reden er mee naar vrienden, school of zelfs naar je eerste baantje. Wellicht heb je op volwassen leeftijd je rijbewijs gehaald en ontdekte je dat je veel sneller van A naar B kan reizen als je de auto pakt. Uiteindelijk belandde de fiets verlaten in de schuur en misschien heb je hem zelfs al verkocht. Bedenk wel goed dat een fiets echt niet alleen een vervoersmiddel is. Het kan ook recreatief gebruikt worden. Na een heerlijk tochtje op de mountainbike door de geweldige natuur van Nederland voel je je als herboren. Bovendien kom je zo ook nog eens meer in beweging. En laten we eerlijk wezen: bij veel mensen schort het tegenwoordig echt aan voldoende beweging. Wil jij meer bewegen? Dan is fietsen de perfecte oplossing!

mountainbike

Fietsen is voor iedereen

Niet iedereen is even goed in staat om in beweging te komen. Misschien heb je wel een lichamelijke beperking, gewoon een hele slechte conditie of heb je door ouderdom meer moeite om in beweging te blijven. Vaak is het voor die mensen moeilijk om te gaan sporten. Ze weten niet hoe ze dit aan moet pakken. Fietsen is dan een uitstekende oplossing. Dat is immers niet alleen weggelegd voor gezonde en actieve mensen, fietsen is voor iedereen!

Fietsen is een goede manier om je conditie snel op te bouwen. Dit kan lastig zijn als je over lichamelijke beperkingen beschikt. Gelukkig zijn hier genoeg oplossingen voor. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om fietsles te volgen, een tandem te kopen of een elektrische fiets aan te schaffen. Er zijn fietsen en fietsen. Denk nooit dat dit voor jou niet mogelijk is, maar bezoek een speciaalzaak en vraag naar de mogelijkheden. Laat je verrassen door het brede aanbod.

Fiets kopen

Voordat je écht in beweging kunt kopen is het natuurlijk belangrijk om de eerste (en belangrijkste) stap te nemen: een fiets kopen! Maar hoe pak je dit aan? Zeker als je al tijden niet gefietst hebt, kan het lastig zijn om te weten waar je op moet letten. Daarom raden wij aan om je fiets altijd bij een speciaalzaak aan te schaffen. Dit mag ook online zijn, zolang het maar mogelijk is om de juiste hulp te krijgen.

fiets kopen

Ga in gesprek met de verkoper en leg uit waar je naar op zoek bent en of je zelf nog bepaalde eisen hebt. Geef het ook gerust toe als je lichamelijk minder goed in staat bent om te fietsen. Hier is altijd wel een oplossing voor te vinden. Als je gewoon een simpele fiets wilt om de dorpjes door te cruisen, kan een fiets met versnellingen al voldoende zijn. Wil je echter van fietsen een ware hobby en sport maken? En ben je veel te vinden op onverharde wegen? Kies dan voor een mountainbike. Bedenk goed waar en wanneer je de fiets gaat gebruiken, zo maak je zeker de juiste keuze.

Geef een reactie