GadgetsmannenTips

Schrijven met een vulpen: de voordelen op een rijtje!

Schrijven met een vulpen- de voordelen op een rijtje!

Schrijven versus tikwerk: dat is de afgelopen jaren een enorm discussiepunt geweest. Want wat is nou beter? Is het echt zo verstandig om kinderen vanaf jonge leeftijd te laten tikken en minder te focussen op het geschreven woord? Waar je voorheen helemaal trots was als je éindelijk met een vulpen mocht schrijven, kijken de kinderen nu reikhalzend uit naar het moment dat ze een tablet in handen kunnen nemen. Diverse wetenschappers gingen op onderzoek uit en concludeerden wat heel veel schrijfliefhebbers allang wisten, schrijven met vulpen heeft meer voordelen dan tokkelen op een toetsenbord. Wil jij weer ouderwets een vulpen met inkt kopen? Dan zetten wij de voordelen voor jou op een rijtje!

Betere pengreep

Het grootste nadeel van typen is dat je hierbij de pengreep al snel zal verleren. Jonge kinderen leren deze wellicht niet eens aan. Zeker niet als ze naast het typen vooral met een standaard balpen schrijven. Het is niet voor niets dat een vulpen vroeger verplicht was op basisscholen. Deze stimuleert een goede handmotoriek en pengreep, iets waar je later heel veel profijt van hebt. Hierbij geldt wel dat je moet blijven oefenen. Zodra je jaren niet met vulpen hebt geschreven, zal je merken dat je schrijftechniek al enorm verslechterd is.

Een vulpen leert je niet alleen om de pen op de juiste manier vast te houden, maar ook om niet te hard te drukken. Zodra je te hard drukt, lukt het niet om te schrijven. Hierdoor ontstaat een soepel en net handschrift.

Geheugen trainen

Is je oog gevallen op een Parker pen van Pwakkerman.com? Dan hebben wij goed nieuws! Want het schrijven met deze pen is niet alleen een waar genot voor echte schrijfliefhebbers, maar kan ook nog eens jouw geheugen een boost geven.

Bij een recent onderzoek werden testpersonen gevraagd om een hele lap stof uit te tikken en op te schrijven. Bij de mensen die dit op een toetsenbord deden lag de snelheid beduidend hoger, maar kon de stof later veel minder goed gereproduceerd worden. Dit heeft een simpele reden. Zodra je de tekst op papier uitschrijft, moeten de hersenen meerdere verbindingen leggen om de letters zorgvuldig op papier te zetten. Hierdoor ga je actiever met de stof om en zal je deze uiteindelijk beter onthouden. Ideaal als je aantekeningen van een vergadering beter wilt onthouden. Schrijven met een echte montblanc van Pwakkerman kan je dus op de lange termijn veel tijd besparen!

Creatieve uitspattingen

Is het voor jouw werk vaak nodig om te brainstormen? Zit je soms uren achter de laptop en lijken de woorden maar niet te komen? Verplaats je dan eens naar het geschreven woord. Pak je luxe Waterman pen en een groot papier erbij en ga aan de slag. Je zal merken dat je geest meer geprikkeld wordt door de dynamiek van het geschreven woord. Hierdoor is het eenvoudiger om creatieve uitspattingen de realiteit te laten worden. Een vulpen stimuleert de creatieve geest!

Kortom, genoeg redenen om alsnog een luxe vulpen aan te schaffen. Typewerk is zeer geschikt als je even snel wat informatie op papier wilt zetten. Als je echter creatief wilt zijn met letters of de stof beter wilt onthouden, is een vulpen het perfecte hulpmiddel.

Geef een reactie