mannenTipsvrouwen

3 redenen om vaker een pen te gebruiken

3 redenen om vaker een pen te gebruiken

Hoe vaak schrijf jij eigenlijk nog met pen of potlood op papier? Het zal waarschijnlijk niemand verbazen dat dit steeds minder vaak gedaan wordt. Even een aantekening maken, een afspraak in de (digitale) agenda schrijven of notulen maken, er zijn ontzettend veel digitale oplossingen voor te vinden. Dit werkt vaak niet alleen veel sneller, maar het is ook nog eens voor iedereen toegankelijk. Dus waarom zou je dan nog een mooie pen van pengraveren.nl in de hand nemen?

Zoals de titel al doet vermoeden zijn hier ontzettend veel verschillende redenen voor. Ouderwets schrijven met pen op papier kent enorm veel voordelen. Die zetten wij in dit artikel graag even voor jou op een rijtje. Schrijven met pen? Wij zijn grote voorstanders en dit is waarom!

1.    Een goede oefening om je hersenen te kraken

Heb je af en toe het idee dat je geheugen niet meer is wat het vroeger was? Vergeet je simpele dingen? Of heb je na een hele vergadering aantekeningen maken eigenlijk nog geen enkel idee waar het over ging? Dan loont het zeker om de pen in te duiken!

Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen die informatie uittypen veel minder goed in staat zijn om de stof te reproduceren. Ze zijn wel zeer snel in het tikken van informatie, maar slechts een klein gedeelte daarvan wordt daadwerkelijk opgeslagen. In tegenstelling tot mensen die aantekeningen maakten op papier. Dit heeft een simpele oorzaak. Tijdens het schrijven gebeurt er enorm veel in je hersens. Wanneer je veel moeite moet doen en je moet concentreren op het schrijven van letters, worden je hersenen geactiveerd om actief met de stof om te gaan. Hierdoor zal je de informatie letterlijk veel beter opslaan. Ook natuurlijk handig bij het maken van een boodschappenlijstje. Een Parker pen kopen bij pengraveren kan jouw geheugen dus een ware boost geven. Maar dan moet je hem natuurlijk wel gebruiken!  

2.    Ruimte maken in je hoofd

Zit jouw hoofd ook wel eens veel te vol? Blijven er gedachtes door je hoofd spoken? Of dat ene stemmetje dat jou aan bepaalde zaken wilt herinneren? Dan kan het fijn zijn om die informatie op te schrijven. Ook vervelende ervaringen zijn fijn om op papier te zetten. Nu kan je natuurlijk opperen dat dit ook via een toetsenbord kan, maar het effect blijkt dan veel minder groot te zijn. Als je hersenen veel moeite moeten doen om het op papier te zetten, zal je je hoofd veel leger kunnen krijgen. Bovendien onthoud je informatie eventueel ook nog eens veel beter. Dus schrijf het op, zodat je meer ruimte overhoudt voor andere dingen en geconcentreerd verder kunt werken. Naar onze mening zou iedereen op kantoor een kladblok en kwalitatieve pen bij zich moeten hebben, dat kan de productiviteit enorm verhogen.

3.    Creatief denken

Klakkeloos wat tokkelen op je toetsenbord voelt natuurlijk niet hetzelfde als schrijven met een pen. Wanneer je één van je cross pennen gebruikt tijdens het brainstormen, zal je merken dat je veel creatievere uitspattingen toont dan als je het simpelweg in een documentje tikt. Dit komt omdat je hersenen meerdere verbindingen moeten maken om gedachtes op papier te zetten. Dit stimuleert de creativiteit en levert meer dynamiek. Zo kom je hoogstwaarschijnlijk met creatievere ideeën en oplossingen dan als je enkel wat tikwerk zou verrichten.

Geef een reactie