Tips

Verkoeling tijdens het werken

Verkoeling tijdens het werken

Hoewel de temperaturen buiten nog weinig te denken geven aan een warme zomer, is het op sommige werkplaatsen dagelijks warm. Fabriek medewerkers, arbeidskrachten in de kas en warmwater duikers hebben dagelijks te maken met warme temperaturen. Maar ook richting de zomer, wanneer de temperaturen stijgen is het voor bepaalde groepen afzien. Motorrijders, wegwerkers en bouwmedewerkers worden dan dagelijks blootgesteld aan de stralende zon.

Koelvest

Een koelvest kan aanzienlijk helpen om het lichaam koel te houden. Het koelvest is verstelbaar zowel aan de zijkant als op de schouders, zodat het koelvest ieder persoon past. Het koelvest wordt aangeboden met vier koelelementen. Twee worden geplaatst in de voorzijde en twee in de achterzijde van het vest. Het totale gewicht van het vest bedraagt zo’n 2 kilogram.

De koelvesten met koelelementen worden aangeboden in 3 varianten, de elementen bestaan uit Phase Change Material. Het materiaal zorgt ervoor dat de elementen de temperatuur van 15, 24 of 28 graden vast houdt. De elementen kunnen 2 tot 8 uur meegaan, waarna ze kort in een vriesvak of koelkast gelegd kunnen worden, zodat het materiaal weer geactiveerd wordt. Daarnaast is er ook de keuze om extra elementen aan te schaffen, zodat je dubbel zolang kunt verkoelen

Varianten koelvest

Er zijn verschillende varianten: C15, C24 en C28. Voor fabrieksmedewerkers wordt bijvoorbeeld de C15 geadviseerd, aangezien dit koelvest de meeste verkoeling biedt. De elementen ontdooien echter sneller, maar kunnen in de pauze weer geactiveerd worden.

De C24 wordt geadviseerd voor mensen die houden van een wandeling of een fietstocht. De koelelementen van het koelvest gaan lang mee en verkoelen uw lichaam goed.

De C28 gaat het langst mee en wordt geadviseerd voor motorrijders. Motorrijders hebben te maken met rijwind, waardoor de elementen aan de voorzijde continue worden geactiveerd.

Geef een reactie